Aktuelt

 • Tildeling av kunstnerstipend for 2018

  Tildeling av kunstnerstipend for 2018

  Musiker og perkusjonist Hannah Veslemøy Narvesen, jazzmusiker og perkusjonist Ole Hermansen Mofjell, og billedkunstnerne Erik Pirolt og Ann-Cathrin November Høibo er tildelt årets kunstnerstipend.

  Les mer

 • Anker ikke dommen i mobbesak

  Anker ikke dommen i mobbesak

  Kristiansand kommune anker ikke saken der kommunen ble dømt til å betale erstatning i en mobbesak.

  Les mer

 • USAs ambassadør på besøk

  USAs ambassadør på besøk

  USAs ambassadør til Norge, Kenneth J. Braithwaite, møtte et innovativt sørlandsk næringsliv da han besøkte Kristiansand tirsdag 13. november.

  Les mer

 • Forbud mot oljefyring i 2020

  Forbud mot oljefyring i 2020

  Kristiansand kommune oppfordrer alle som fortsatt bruker oljefyring om å skifte ut så fort som mulig. Fra 2020 er det forbudt å fyre med mineralsk olje, og oljetankene må også fjernes eller sikres da de kan forurense grunnen.

  Les mer

 • Fritidspark for hele regionen

  Fritidspark for hele regionen

  Nye Sandripheia Fritidspark er rustet opp for 32 millioner kroner, og utbyggingen har resultert i et av de flotteste ski-anleggene i landet.

  Les mer

 • Invitasjon til frokostmøte om grønne forretningsverktøy

  Invitasjon til frokostmøte om grønne forretningsverktøy

  - Lurer du på om du driver grønn forretning? Kom på frokostmøte 14. november om grønn forretningsutvikling. Her får du verktøy og metoder for grønne forretningsmodeller fra Innovasjon Norge og DNB, inviterer klima- og miljørådgiver Elizabeth Rojas.

  Les mer

 • Invitasjon til folkehelseforum om "sosial bærekraft og folkehelse"

  Invitasjon til folkehelseforum om "sosial bærekraft og folkehelse"

  Kristiansand kommune inviterer til folkehelseforum med tema «sosial bærekraft og folkehelse». Det blir foredrag av forsker Hege Hofstad onsdag 14.november kl.10.00 -11.30 i bystyresalen i Rådhuset.

  Les mer

 • Formannskapsmøte 14. november

  Formannskapsmøte 14. november

  Neste møte i formannskapet er onsdag 14. november klokka 09.00 i formannskapssalen i Rådhuset. Møtet er åpent for publikum.

  Les mer

 • Intensjonsavtale mellom Kristiansand og Mombasa

  Intensjonsavtale mellom Kristiansand og Mombasa

  Kommunalutvalget vedtok 6. november å stille seg bak en intensjonsavtale mellom Kristiansand og Mombasa i Kenya. Avtalen skal formelt underskrives når en delegasjon fra Kristiansand besøker Mombasa 19.- 23. november.

  Les mer

 • Vær beredt på mye regn

  Vær beredt på mye regn

  Det er varslet mye regn i løpet av helgen. Kristiansand kommunes ingeniørvesen sjekker kritiske avløp og ber folk være føre var.

  Les mer

 • Fame jr. – musikal

  Fame jr. – musikal

  Fra 7.- 9. desember viser musikallinja ved Knuden – Kristiansand kulturskole forestillingen Fame jr. på Musikkens hus. Billetter i salg nå.

  Les mer

 • Dømt til erstatning

  Dømt til erstatning

  Kristiansand kommune er i Kristiansand tingrett dømt til å betale erstatning i en mobbesak.

  Les mer

 • Mange inspirerte for "En by for alle" i uke 6 til neste år

  Mange inspirerte for "En by for alle" i uke 6 til neste år

  Over 50 representanter fra lag, foreninger, frivillige organisasjoner, institusjoner, kommune og fylke deltok 7. november på Inspirasjonsmøte for "Kristiansand - en by for alle".

  Les mer

 • Tøffere enn de fleste

  Tøffere enn de fleste

  Siden starten i 2016, har 67 menn på Agder brukt muligheten de har fått gjennom prosjektet «Menn i helse». Syria-flyktning og fembarnsfar Ehssan Azimeh (40) er blant de tøffeste.

  Les mer

 • Litterær premiere med Sylfest Lomheim

  Litterær premiere med Sylfest Lomheim

  Lørdag 10. november kommer Sylfest Lomheim til Kristiansand folkebibliotek for opplesning av sin første roman «Andre samuelsbok», allerede før boken er kommet ut på trykk. Arrangementet er gratis, og opplesningen skjer tre lørdager på rad.

  Les mer

 • 70 søknader til ovnspant - fortsatt mulig å søke

  70 søknader til ovnspant - fortsatt mulig å søke

  Kristiansand kommune har fått over 70 søknader til en ny ovnspanteordning som ble innført fra 1. april i år. De som skifter ut ildsteder fra før 1998 i prioriterte områder kan få 5.000 kroner i pant, forteller klima- og miljørådgiver Alena Bohackova i by – og samfunnsenheten.

  Les mer

 • Idrettsetatens brukerundersøkelse 2018

  Idrettsetatens brukerundersøkelse 2018

  Hvor fornøyd er brukerne med vedlikeholdet av idrettsanleggene, informasjonsarbeidet og servicenivået? Svarene på dette fremkommer i idrettsetatens nye brukerundersøkelse som er besvart av 43 idrettslag i kommunen.

  Les mer

 • Ny bussterminal og sykkelparkering ved UiA

  Ny bussterminal og sykkelparkering ved UiA

  5. november åpnet en ny bussterminal ved Universitetet i Agder. En av regionens viktigste bussterminaler inkluderer sykkelparkering og reguleringsplass for busser.

  Les mer

 • Kommunalutvalget 6. november

  Kommunalutvalget 6. november

  Kommunalutvalget har møte 6. november i formannskapssalen i Rådhuset fra klokka 09.00. Møtet er åpent for publikum.

  Les mer

 • Siste frist for gratis HPV-vaksine

  Siste frist for gratis HPV-vaksine

  Tilbudet om gratis HPV-vaksine til kvinner født i 1991 – 1996 har blitt svært godt mottatt. Fristen for å benytte tilbudet går ut i desember.

  Les mer

 • Vær en synlig syklist!

  Vær en synlig syklist!

  Onsdag 31. oktober gjennomførte Syklistenes Landsforening, Trygg Trafikk, politiet og Kristiansand kommune aksjonen «Synlig syklist».

  Les mer

 • Workshop om busstrasé i Tollbodgata og Dronningens gate

  Workshop om busstrasé i Tollbodgata og Dronningens gate

  - Vi inviterer nå berørte parter i Tollbodgata og Dronningens gate til en workshop for å kartlegge konsekvensene ved bussruter i disse gatene, sier prosjektleder Christina Rasmussen.

  Les mer

 • Ansatte i kø for vaksine

  Ansatte i kø for vaksine

  Det hopet seg fort opp en kø av ansatte som ville ta influensavaksinen ved Valhalla helsesenter. Med vaksinen beskytter de pasientene, kollegene og seg selv.

  Les mer

 • Vil inkludere alle i fritidsaktiviteter

  Vil inkludere alle i fritidsaktiviteter

  30 inviterte fra Kristiansand kommune og frivillige organisasjoner møttes for å finne gode løsninger for å inkludere alle barn i fritidsaktiviteter, uansett om barnas familier har god eller dårlig økonomi.

  Les mer

 • Appen Datokontroll gir 15% reduksjon av matsvinn i butikker

  Appen Datokontroll gir 15% reduksjon av matsvinn i butikker

  Etter fire måneders testing har appen Datokontroll bidratt til gjennomsnittlig 15% reduksjon av matsvinn i seks forsøksbutikker i Kristiansand, forteller gründerne som jobber med utvikling av appen.

  Les mer

 • Kruse Smith AS tildeles kontrakten med Kunstsilo og ny kulturskole

  Kruse Smith AS tildeles kontrakten med Kunstsilo og ny kulturskole

  Sørlandets kunstmuseum og Kristiansand kommune har gjennomført en felles anskaffelse av totalentreprenør for Kunstsilo og ny kulturskole på Silokaia. Kontrakten ble 30. oktober tildelt Kruse Smith Entreprenør AS.

  Les mer

 • Barnas arkitekturdag ble en suksess

  Barnas arkitekturdag ble en suksess

  - Lørdag 27. oktober strømmet over 1000 barn og voksne til 15 verksteder og aktiviteter under Barnas arkitekturdag i Kvadraturen. Det ble en suksess som gjentas til neste år, sier fornøyde initiativtakere i Kristiansand kommune.

  Les mer

 • Bli med på forskningsprosjekt om å være sammen

  Bli med på forskningsprosjekt om å være sammen

  Professor og musiker Tony Valberg ved UiA inviterer innbyggere i Kristiansand til å delta i kunst – og forskningsprosjekt Togetherness. Det er et unikt prosjekt i Norge om det å være sammen som mennesker, og hvordan vi forholder oss til naturen rundt oss.

  Les mer

 • Invitasjon til Bykveld på Teateret 8. november

  Invitasjon til Bykveld på Teateret 8. november

  Hvordan skape mer liv i Kvadraturen? Kom på Bykveld i Teateret 8. november. Bli med på diskusjoner, og hør innledninger og kommentarer om tema fra fagfolk og interessenter.

  Les mer

 • Varsler tøffere tider

  Varsler tøffere tider

  Høyere rente, hardere krav til nedbetaling av lån, utgifter til etablering av ny kommune og lavere vekst i overføring av penger fra staten er noe av det som bidrar til tøffere økonomiske tider for Kristiansand kommune.

  Les mer

 • Bystyremøte 24. oktober

  Bystyremøte 24. oktober

  Rådmannen legger fram sitt forslag til budsjett og handlingsprogram for bystyret onsdag 24. oktober. Møtet begynner klokka 17.00 og overføres på nett-TV.

  Les mer

 • "En by for alle" også i uke 6 til neste år

  "En by for alle" også i uke 6 til neste år

  - «Kristiansand – en by for alle» ble en stor suksess i uke 6 i år, med over 60 arrangementer og mye engasjement. Nå er vi i gang med planlegging av «En by for alle» i uke 6 i 2019, forteller prosjektleder Toril Hogstad, og inviterer til inspirasjonsmøte 7. november.

  Les mer

 • Inkludering på Jegersberg

  Inkludering på Jegersberg

  Ordfører Harald Furre og ansatte og beboere på Jegersberg gård rehabiliterings- og kompetansesenter, fikk besøk av arbeidsminister Anniken Hauglie. Hauglie fikk se inkludering i praksis.

  Les mer

 • Invitasjon til Byggedagen 2018

  Invitasjon til Byggedagen 2018

  5. november arrangeres Byggedagen for 22. gang. En viktig møteplass der bygg- og anleggsbransjen møter politikere, offentlige byggherrer og administrasjon.

  Les mer

 • Programmet er klart for Barnas arkitekturdag!

  Programmet er klart for Barnas arkitekturdag!

  - Lørdag 27. oktober er det klart for første Barnas arkitekturdag i Kristiansand! Programmet er variert og innholdsrikt, vi gleder oss -  og håper mange merker seg dagen og kommer, inviterer Gisela Urte Nilsen og Nina Malo i Kristiansand kommune.

  Les mer

 • Informasjonsmøte om Gartnerløkka-Kolsdalen

  Informasjonsmøte om Gartnerløkka-Kolsdalen

  Statens vegvesen holder informasjonsmøte for politikerne i ATP-kommunene torsdag 25. oktober i bystyresalen om prosjektet E18/E39 Gartnerløkka - Kolsdalen.

  Les mer

 • Kunst + litteratur = utstilling

  Kunst + litteratur = utstilling

  Frem til 22. desember kan du oppleve utstillingen Avskygninger som er stilt ut i lokalene til Kristiansand folkebibliotek og Kristiansand kunsthall.

  Les mer

 • Vågsbygd skole vant Beintøft-konkurransen

  Vågsbygd skole vant Beintøft-konkurransen

  Miljøagentenes store nasjonale gå- og sykkelkonkurranse Beintøft for barneskoler er avsluttet. Vågsbygd skole vant hovedpremien på 10 000 kroner for beste skole i Kristiansandsregionen.

  Les mer

 • Mangler på utsendte fakturaer

  Mangler på utsendte fakturaer

  Fakturaer for kommunale avgifter og eiendomsskatt som nylig er sendt ut inneholder mangler, men ingen beløp er feil og fakturaene kan betales.

  Les mer

 • Bjørneboedagene 2018

  Bjørneboedagene 2018

  Fra 18.-20. oktober arrangerer Kristiansand folkebibliotek Bjørneboedagene som er en litteraturfestival i Jens Bjørneboes ånd.

  Les mer

 • Livslyst etter kreft

  Livslyst etter kreft

  Kreftkoordinatorer i flere samarbeidende kommuner inviterer nå til kurset «Livslyst når det røyner på». Kreft er mer enn en fysisk sykdom, og for mange er det tøft å gå videre med livet etter behandling.

  Les mer

 • Signerte avtale mellom Kristiansand og Qingdao

  Signerte avtale mellom Kristiansand og Qingdao

  Ordfører Harald Furre og Vice Mayor Mr. Liu Jianjun har tirsdag 16. oktober signert en samarbeidsavtale mellom Kristiansand og havnebyen Qingdao i Kina.

  Les mer

 • Bistår etter at bygg raste

  Bistår etter at bygg raste

  Kristiansand kommune bistår politiet etter at deler av et bygg i Tollbodgata raste 11. oktober.

  Les mer

 • Kristiansandsdelegasjon til Kina

  Kristiansandsdelegasjon til Kina

  I forbindelse med kongeparets besøk til Kina reiser ordfører Harald Furre og representanter fra næringslivet på Sørlandet over for å møte kinesisk næringsliv. Det skal også signeres en samarbeidsavtale med havnebyen Qingdao.

  Les mer

 • Hvordan kan nye Kristiansand utvikles i framtida?

  Hvordan kan nye Kristiansand utvikles i framtida?

  80 internasjonale planleggere og studenter fra NMBU avsluttet workshopen Cool planning i nye Kristiansand med en utstilling som nå rullerer i Kristiansand, Søgne og Songdalen.

  Les mer

 • Inviterer til konferanse om transportteknologi og byplanlegging

  Inviterer til konferanse om transportteknologi og byplanlegging

  - Vi trenger å vurdere nye transportmetoder og bærekraftige løsninger når vi nå legger planer for utviklingen av nye Kristiansand, sier rådmann Ragnar Evensen, og inviterer til Way to go-konferansen 30. oktober på Kilden.

  Les mer

 • Statsbudsjettet 2019 støtter prosjekter i Kristiansand

  Statsbudsjettet 2019 støtter prosjekter i Kristiansand

  Regjeringen la mandag 8. oktober fram sitt forslag til statsbudsjett for 2019. Finansminister Siv Jensen presenterte i finanstalen hovedtrekkene i budsjettet før debatten i Stortinget.

  Les mer

 • Frokostmøte om bærekraftig grønn lønnsomhet

  Frokostmøte om bærekraftig grønn lønnsomhet

  Næringsliv og organisasjoner inviteres onsdag 10. oktober til frokostmøte om grønne forretningsmodeller som gir bærekraft og lønnsomhet. Det skal lønne seg å satse grønt.

  Les mer

 • Foreslå kandidater til Kristiansand bys hedersmedalje

  Foreslå kandidater til Kristiansand bys hedersmedalje

  Kjenner du noen som har gjort en særlig verdifull innsats for byen, og som fortjener Kristiansand bys hedersmedalje? Da kan du sende inn forslag på kandidater frem til 01. desember.

  Les mer

 • Skal kartlegge forsøpling

  Skal kartlegge forsøpling

  Kristiansand er den første kommune i landet som skal bruke en bestemt metode for å kartlegge hvor mye søppel som havner på avveier i parker, gater og andre steder i sentrum.

  Les mer

 • Syv nye tilskuddsordninger

  Syv nye tilskuddsordninger

  Nå har det blitt opprettet syv nye tilskuddsordninger som er fordelt i helse- og sosialsektoren, oppvekstsektoren og kultursektoren. Tilskuddsordningene utlyses 05. oktober, og søknadsskjema leveres elektronisk.

  Les mer

 • Åpen høring

  Åpen høring

  Kristiansand kommune inviterer alle innbyggere og organisasjoner til høring om «retningslinjer for bruk av offentlige uterom til arrangementer».

  Les mer

 • Klart for yrkesvalgmesse

  Klart for yrkesvalgmesse

  Elevene på 9. og. 10. trinn er invitert til yrkesvalgmesse i Sørlandshallen tirsdag 16. oktober og onsdag 17. oktober.

  Les mer

 • Tilstandsvurdering av byens skulpturer

  Tilstandsvurdering av byens skulpturer

  For første gang har byens skulpturer som står utendørs blitt vurdert og registrert. Tilstandsregistreringen skal brukes til en vedlikeholdsplan for hver enkelt skulptur.

  Les mer

 • Nye Kristiansand inviterer kulturaktører

  Nye Kristiansand inviterer kulturaktører

  I forbindelse med sammenslåingen av Søgne, Songdalen og Kristiansand skal kommunene opprette nye tilskuddsordninger.

  Les mer

 • 490.000 kroner til kunst og kultur

  490.000 kroner til kunst og kultur

  Andre runde av tilskudd til kunst- og kulturformål i 2018 er gjennomført, og 490.000 kroner har blitt fordelt på totalt 26 søknader.

  Les mer

 • Prøvekjører fontenen

  Prøvekjører fontenen

  Det er satt på vann på fontenen på Torvet igjen, for å se hvor mye av lekkasjen som er tettet.

  Les mer

 • Påmelding grønn forretningsidékonkurranse

  Påmelding grønn forretningsidékonkurranse

  For tredje år på rad bidrar Kristiansand kommune til gjennomføring av Grønn Forretningsidékonkurranse. – Vi inviterer til konkurranse med påmelding fra 25.september til 25.oktober, sier rådgiver Even Fjellestad i Business Region Kristiansand.

  Les mer

 • Miljøprisen 2018 til Air Products AS

  Miljøprisen 2018 til Air Products AS

  Kristiansand kommunes Miljøpris 2018 gikk til firmaet Air Products AS. I nærmere 50 år har selskapet vært verdensledende innen miljøvern og sikkerhet til sjøs, offshore og landbaserte anlegg, og har utviklet et produkt som fjerner CO2 ved hjelp av membranteknologi.

  Les mer

 • Går inn for Kongsgård-Vige

  Går inn for Kongsgård-Vige

  Formannskapet vedtok onsdag 26. september planene om å flytte konteinerhavna fra Lagmannsholmen til Kongsgård-Vige.

  Les mer

 • Offisiell åpning av "Cool planning in new Kristiansand"

  Offisiell åpning av "Cool planning in new Kristiansand"

  Mandag 24. september ble den internasjonale workshop-uka «Cool planning in new Kristiansand» offisielt åpnet. 19 unge byplanleggere fra 15 land og 60 masterstudenter fra Ås er på plass i Søgne, Songdalen og Kristiansand.

  Les mer

 • Opprydding etter uværet

  Opprydding etter uværet

  Mange trær ligger veltet i tur- og lysløyper, parker, skoler og barnehager grunnet uværet. Parkvesenet utsetter andre oppgaver for å prioritere opprydding.

  Les mer

 • Markerer alzheimerdagen

  Markerer alzheimerdagen

  Alzheimers sykdom rammer mange. Kristiansand kommune deltar i markeringen av Verdens alzheimerdag 21. september, og setter fokus på sykdommen med stand i Markens gate.

  Les mer

 • Fagdag om recovery

  Fagdag om recovery

  Om lag 200 deltakere fra flere tjenester i Kristiansand kommune, Universitetet i Agder, Sørlandet sykehus HF og private organisasjoner kommer til fagdag om recovery onsdag 19. september.

  Les mer

 • Klimatilpasningsstrategi for nye Kristiansand

  Klimatilpasningsstrategi for nye Kristiansand

  I januar 2018 startet Kristiansand kommune arbeidet med å utarbeide en klimatilpasningsstrategi fram mot 2100. Søgne og Songdalen er nå koblet på for å utarbeide en felles plan for nye Kristiansand.

  Les mer

 • Felles satsing mot svart arbeid

  Felles satsing mot svart arbeid

  Kristiansand kommune samarbeider med Skatteetaten, politiet, Arbeidstilsynet og NAV for å redusere bruken av svart arbeid i forbindelse med byggearbeider på hus og hytter.

  Les mer

 • Nå kan du søke kunstnerstipend

  Nå kan du søke kunstnerstipend

  1. oktober er fristen for å søke kunstnerstipend i Kristiansand kommune. En pott på 200.000 kr fordeles med endelig beslutning i kulturstyret i november.

  Les mer

 • Veiledningskurs for foresatte

  Veiledningskurs for foresatte

  I høst inviterer Familiens hus Øst-, Vest, Sentrum og Lund foresatte til 2-åringer til gratis veiledningskurs etter ICDP-metoden. Kurset går over seks ganger.

  Les mer

 • Er du en grønn superhelt?

  Er du en grønn superhelt?

  Kom og se en ny grønn utstilling i Rådhuskvartalet på Torvet, og delta i fotokonkurranse på instagram, hvor premien er en fin elsykkel.

  Les mer

 • Gratis foredrag om barn og søvn

  Gratis foredrag om barn og søvn

  Invitasjon til gratis foredrag om barn og søvn. Spesialsykepleier Karin Naphaug gir foreldre gode soveråd for barn fra 0 til 8 år.

  Les mer

 • Hva er ditt favorittbygg i Kristiansandsregionen?

  Hva er ditt favorittbygg i Kristiansandsregionen?

  Juryen for årets Byggepris 2018 ønsker forslag fra «alle» til hvem som bør få Byggeprisen. Meld inn ditt forslag med en god begrunnelse innen 28. september!

  Les mer

 • En ledende europeisk region for bærekraftig innovasjon

  En ledende europeisk region for bærekraftig innovasjon

  Det åpner seg store muligheter på Agder for ny vekst innen blant annet havbruk, mineralutvinning, fornybar energi, reiseliv og helse, konkluderer avsluttende rapport fra Næringsforesight Agder 2030.

  Les mer

 • Begrenset seilingsled under Varoddbrua

  Begrenset seilingsled under Varoddbrua

  Under bygging av ny Varoddbru vil det bli begrenset seilingsled for båter. Dette gjelder fra september 2018 frem til sommeren 2020.

  Les mer

 • Reparerer veier og sykkelstier

  Reparerer veier og sykkelstier

  Som følge av de store nedbørsmengdene på fredag ble veier og sykkelstier ødelagt. Arbeidet med å reparere er allerede i gang, og kommunen hjelper Statens vegvesen med å få ut vannet av Vågsbygdporten.

  Les mer

 • Ekstra tiltak i uværet

  Ekstra tiltak i uværet

  Det er satt oransje beredskap for deler av arbeidsutvalget for kriseberedskap i Kristiansand kommune på grunn av det kraftige regnværet.

  Les mer

 • Kommunens første personvernombud

  Kommunens første personvernombud

  Funksjonen som personvernombud for Kristiansand kommune er på plass. Ingrid Skaim har fått ansvaret fra 3. september, og har allerede fått sine første oppdrag.

  Les mer

 • Offisiell åpning av ny sykkelekspressvei

  Offisiell åpning av ny sykkelekspressvei

  Fredag morgen 31. august ble den nye sykkelekspressveien gjennom Hannevika offisielt åpnet.

  Les mer

 • Bli med på Friluftslivets uke i Kristiansand!

  Bli med på Friluftslivets uke i Kristiansand!

  DNT Sør, Midt-Agder Friluftsråd, FNF-Agder og Kristiansand kommune inviterer barn og voksne til aktiviteter og arrangementer ute under Friluftslivets uke, 1.- 9. september.

  Les mer

 • Tilbud i høstferien

  Tilbud i høstferien

  Fritidsetaten Øst og Fritidsetaten Vest tilbyr barn og unge flotte turer og arrangementer i høstferien. Blant tilbudene er tur til dyreparken, klatrepark og actiondag.

  Les mer

 • Forandrer tømmedager

  Forandrer tømmedager

  Mandag 3. september 2018 forandrer Avfall Sør tømmedagene for en del av sine abonnenter.

  Les mer

 • Kartlegging av bredbåndsutbygging

  Kartlegging av bredbåndsutbygging

  Alle aktører som har gjennomført – eller har planer om utbygging av bredbåndsnett i Agder, bes nå melde fra om dette i forbindelse med statsstøtte til utbygging.

  Les mer

 • Toppidrettsstipend for utøvere og trenere

  Toppidrettsstipend for utøvere og trenere

  Nå kan du søke om kommunal stipendordning for toppidrettsutøvere og toppidrettstrenere. Stipendsummen for 2018 er på totalt 300 000 kroner. Søknadsfrist er 1. oktober.

  Les mer

 • 1300 påmeldte i miljøkampanjen Jeg kjører grønt!

  1300 påmeldte i miljøkampanjen Jeg kjører grønt!

  Miljøkampanjen Jeg kjører grønt åpnet mandag 27. august, og har allerede over 1300 påmeldte.

  Les mer

 • Markerer verdens overdosedag

  Markerer verdens overdosedag

  Kristiansand kommune ved Feltsykepleien og oppfølgingstjenester markerer verdens overdosedag 31. august. Dagen markeres med stand og førstehjelpskurs på Øvre Torv klokken 11.00-13.00.

  Les mer

 • Folkefest med lokal mat i sentrum 1. september

  Folkefest med lokal mat i sentrum 1. september

  Lørdag 1.september blir det mye god lokal mat å smake og kjøpe på «Mat i sentrum» og Landbrukets dag på Torvet i Kristiansand. Bønder og produsenter av delikatesser fra hele Agder inntar Torvet!

  Les mer

 • Kristiansand arrangerer møte i Nordic Safe Cities om ungdomsvold

  Kristiansand arrangerer møte i Nordic Safe Cities om ungdomsvold

  Kristiansand kommune er vertskap for et internasjonalt møte i Nordic Safe Cities 29.-30. august. Representanter for 40 byer i Norden skal jobbe sammen for å bidra til å stoppe ungdomsvold.

  Les mer

 • Nedgang i antall straffesaker blant ungdom

  Nedgang i antall straffesaker blant ungdom

  Politikontakt Grete Pedersen la onsdag 22. august fram ny halvårsrapport for ungdomskriminalitetsstatistikken i Kristiansand. Tallene viser 100 færre straffesaker i 2018 sammenlignet med første halvår i fjor.

  Les mer

 • Fersk rapport om skeives levekår i Agder

  Fersk rapport om skeives levekår i Agder

  En fersk undersøkelse om levekår for LHBT-personer i Agder ble første gang presentert onsdag 22. august. Rapporten gir anbefalinger til tiltak for å bedre skeives levekårssituasjon.

  Les mer

 • Rapport for å bedre tiltak mot ungdomsvold

  Rapport for å bedre tiltak mot ungdomsvold

  I en ny evalueringsrapport av tiltak mot ungdomsvold i Kristiansand, avdekker Institutt for pedagogikk ved UiA mye positivt, men anbefaler bedre koordinering av innsatsen for særlig utsatte barn og unge i kommunen.

  Les mer

 • Bli grønn og bærekraftig - kjør grønt!

  Bli grønn og bærekraftig - kjør grønt!

  Miljøkampanjen Jeg kjører grønt starter 27. august. Reis bilfritt og registrer grønne reiser! Er du en av de 1500 første med 40 poeng, blir du med i trekningen av 5 sykler og 20 flotte tursekker.

  Les mer

 • Stenger i Marviksveien i helga

  Stenger i Marviksveien i helga

  Marviksveien blir stengt for gjennomkjøring fra lørdag morgen 25. august til mandag morgen 27. august.

  Les mer

 • Barnas arkitekturdag 27. oktober

  Barnas arkitekturdag 27. oktober

  For første gang arrangeres det en egen Barnas arkitekturdag i Kristiansand, lørdag 27. oktober. Det er plan-, bygg- og oppmålingsetaten i Kristiansand kommune som har tatt initiativet til samarbeidsarrangementet.

  Les mer

 • Dybingen overtatt fra Forsvaret

  Dybingen overtatt fra Forsvaret

  Tirsdag 21. august ble det høytidelig markert kommunal overtakelse av Dybingen, som en av de siste forsvarseiendommene i Kristiansand. Nå skal det tilrettelegges på øya slik at flere kan benytte friluftsområdet.

  Les mer

 • Feil i skipstrafikk-tall i brosjyre

  Feil i skipstrafikk-tall i brosjyre

  Informasjon om forslaget til kommunedelplan for havneområdet Kongsgård-Vige ble i uke 33 sendt til en rekke husstander. Tall for skipstrafikk var dessverre feil.

  Les mer

 • Kom og gjør byen kul og trygg!

  Kom og gjør byen kul og trygg!

  Kom på KomINN 23. august og bidra til å gjøre Kristiansand til en kul og trygg by, inviterer Johanne M. Benitez Nilsen, kriminalitetsforebyggende koordinator i Kristiansand kommune. Ungdom fra 16 – 21 år får gyldig fravær på skole for deltakelse.

  Les mer

 • Advarer mot bade-infeksjon

  Advarer mot bade-infeksjon

  - Badetemperaturen er fortsatt behagelig og det er varslet gode forhold langt ut over høsten. Derfor vil vi minne om faren for Vibrio-infeksjon, sier kommuneoverlege Dagfinn Haarr.

  Les mer

 • Ønsker mekling for å finne havneløsning

  Ønsker mekling for å finne havneløsning

  Kommunedelplanen for havneområdet Kongsgård-Vige kommer til politisk behandlingen for 2. gang i høst.

  Les mer

 • Presentasjon av ny LHBT-levekårsundersøkelse

  Presentasjon av ny LHBT-levekårsundersøkelse

  Onsdag 22. august presenteres for første gang resultatene fra en fersk LHBT-levekårsundersøkelse på Agder. Det inviteres til presentasjon både i bystyresalen og i amfiet i Rådhuskvartalet denne dagen.

  Les mer

 • Symfoniorkesteret gir ny gratiskonsert på Torvet

  Symfoniorkesteret gir ny gratiskonsert på Torvet

  Marte Wulff, Thom Hell og tre dyktige folkemusikkutøvere opptrer sammen med Kristiansand Symfoniorkester på Torvet 17. august.

  Les mer

 • Studenter kan få gratis busskort

  Studenter kan få gratis busskort

  Er du student og har meldt flytting til Kristiansand etter 1. mai 2018, kan du søke om gratis busskort for studieåret 2018-2019.

  Les mer

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 12.11.2014 10:17
Sist endret: 17.10.2018 10:03