Mjøs Pedersen åpnet fritidsprogrammet Flyt

Tirsdag 18. august ble fritidsprogrammet Flyt offisielt åpnet på Fiskå ungdomsskole av arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Pedersen og elevrådsleder Oskar Skjelbred Pettersen.

Elevrådsleder og minister_landscape.jpg

Fra venstre: Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Pedersen og elevrådsleder ved Fiskå skole Oskar Skjelbred Pettersen (foto: Kristiansand kommune)

Flyt er utarbeidet av Kronprinsparets Fond i samarbeid med ungdom og fagfolk. Hensikten er å forberede overgangen til videregående skole, og dermed styrke ungdommenes mulighet for å velge å ta utdannelse og gjennomføre videregående skole.

Rektor Oddvar Vi med elevrådsledere.jpg

Rektor Oddvar Vik ønsket velkommen. Her flankert av snorholdere og elevrådslederne ved Karuss og Møvig Andreas Haugen (til venstre) og Iben Nøkland) - foto Kristiansand kommune

– Det er mye man skal lære på skolen, men ikke alt står skrevet i et pensum, sa Mjøs Pedersen. – Noe av det aller viktigste dere får med dere fra skolen er samholdet og fellesskapet.

Mjøs Pedersen_landskap.JPG

Marte Mjøs Pedersen (foto: Kristiansand kommune)

Mjøs Pedersen var til stede på Fiskå skole i Vågsbygd for å foreta den offisielle åpningen av fritidsprogrammet Flyt som skal testes ut på tre ungdomsskoler: Fiskå, Karuss og Møvik.

Lys dame fra Flyt.JPG

Irene Lystrup, daglig leder i Flyt, hadde tatt turen fra Oslo for å delta på den offisielle åpningen (foto: Kristiansand kommune) 

Samtlige elever var samlet i skolegården da elevrådsleder ved Fiskå, Oskar Skjelbred Pettersen, klippet snoren under den offisielle åpningen mens Mjøs Pedersen holdt båndet.

Skjelbred Pettersen takket alle som hadde organisert Flyt og jobbet for programmet og avsluttet med: – Flyt virker som et ganske bra program. Hvis du vurderer hva du skal gjøre fremover vil jeg anbefale at du melder deg inn i Flyt, for det kan hjelpe deg, sa han.

Elevrådsleder ved Fiskå - Stående.JPG

Oskar Skjelbred Pettersen (foto: Kristiansand kommune)

Skapte forventninger

– Alle deltakerne får en ‘hoodie’ (hettejakke) forkynte Vibeke Tangen Kofoed fra Fritidsenheten i Kristiansand kommune og snurret seg rundt for å vise frem en jakke med Flyt-logo på til stor jubel fra elevene. – De som deltar får også god mat, aktiviteter og så blir det fantastiske livsmestringsopplevelser, sa hun og fikk en god applaus fra elevene og lærerne i skolegården.

Ungdomsleder med Flyt-genser.JPG

Ungdomsleder med Flyt - snur seg tilbake.JPG

Vibeke Tangen Kofoed (foto: Kristiansand kommune)

Hun avsluttet med å understreke at i Flyt handler det ikke om hva du kan, men hvem du er. – Det er dere unge som er fremtiden, sa hun.

Rune Heggdal - liggende.JPG

Rune Heggdal, kommunalsjef for oppvekst i Kristiansand kommune deltok også med noen velvalgte ord. Han slo blant annet fast at samarbeidet med Kronprinsparets fond utvider tilbudet til unge i Kristiansand kommune og gir nye muligheter. (foto: Kristiansand kommune)

Oppstarten

Selve fritidsprogrammet starter opp i høstferien og blir mest sannsynlig på Jegersberg gård. Etterpå blir det samlinger en gang i uka på Voie skole.

Dersom fritidsprogrammet Flyt blir vellykket, vurderer kommunen å utvikle tilbudet på flere skoler senere.

Utprøvingen i Kristiansand blir en del av satsingen Flere i arbeid og prosjektet yrkesrettede utdanningsvalg.

Les mer om Flyt her

Les mer om Flere i arbeid her

elever klapper.JPG

Fornøyde skoleelever ved Fiskå skole (foto: Kristiansand kommune)