Inviterer til idédugnad for Barnas arkitekturdag

23. mai inviterer Christina Rasmussen og Gisela Nilsen til idédugnad for den sjette utgaven av årets Barnas arkitekturdag.

Christina Rasmussen og Gisela Nilsen foran Rådhuskvartalet

Gisela Nilsen (t.h.) har vært med siden oppstarten i 2018, mens Christina Rasmussen er ny på arrangørlaget for Barnas arkitekturdag. Begge håper mange melder seg på til idédugnaden 23. mai. Foto: Kristiansand kommune

– Det er viktig å øke barns og unges kunnskap om arkitektur. De er morgendagens innbyggere, og det er for dem vi bygger idag, sier Christina Rasmussen, arkitekt og byplanlegger i Kristiansand kommune.

Hun har tatt over stafettpinnen etter Nina Malo som Gisela Nilsens medansvarlige i arrangørduoen for den populære arkitekturdagen. I år arrangeres den for sjette gang.

Bygging med gigantiske putebyggeklosser på Knuden

Bygging med gigantiske putebyggeklosser har vært en av flere populære aktiviteter på Knuden. Foto: Rando Martinson

Populær dag

De tidligere arrangementene har vært godt besøkt. I fjor strømmet flere hundre barn og voksne til Rådhuskvartalet, Knuden og Domkirken for å delta i aktiviteter som kirkevandring, graffitiverksted, bygging med ulike materialer, og design ved hjelp av kunstig intelligens, for å nevne noen av postene på det rikholdige arrangementsprogrammet.

Da hadde Gisela og Nina med seg en lang rekke medarrangører, fra sykkelleverandører og Kunstsilo til arkitekter og kunstnere. Flere av kommunens egne enheter stilte også med kompetente fagfolk til å lede ulike aktiviteter.

Miniatyrbalkong

Mange kreative miniatyrbalkonger så dagens lys under fjorårets Barnas arkitekturdag. Foto: Rando Martinson

Håper på god respons

Den nykomponerte arrangørduoen håper minst like mange vil være medarrangører på årets arkitekturdag, som går av stabelen 19. oktober.

– Vi håper flere arkitektkontorer vil åpne dørene for barna, sier Gisela Nilsen, men legger til at alle som jobber med arkitektur, arkitekturhistorie, kunst, rom, konstruksjon, planlegging og bygging er hjertelig velkomne til idédugnaden, som finner sted i Rådhuskvartalet 23. mai kl. 16.30.

– Idédugnaden er en fin måte å bli kjent med hverandre på og dele ideer til felles prosjekter, påpeker arkitekten.

Påmelding til idédugnaden

Interesserte bes melde seg på via e-post til gisela.nilsen@kristiansand.kommune.no

NB! Hvis du ikke kan delta på idédugnaden, men ønsker å bidra på Barnas arkitekturdag i oktober, så vil Gisela og Christina fortsatt gjerne høre fra deg.

Kontaktinfo

Ønsker du mer informasjon om Barnas arkitekturdag kan du kontakte:

 

Mer om Barnas arkitekturdag 

Les om og se bilder fra fjorårets Barnas arkitekturdag