Fredag kl. 14.50: Siste nytt etter snøfallet

Her er status for ulike tjenester og fredagens tilbud fra kommunen i forbindelse med de siste dagers snøfall. Oppdatert klokka 14.50 med at Idda Arena tidligst åpner tirsdag 9. januar.

Parkering  

Det er fortsatt åpent for gratis parkering i kommunale parkeringshus i Kvadraturen for å gjøre det lettere for brøytemannskapene å rydde gatene.

Gratisparkeringen gjelder i Gyldengården, Kilden og Slottet. Ordningen er utvidet til å gjelde til og med søndag 7. januar klokka 18.00, men vi henstiller folk om å kjøre ut bilene sine så raskt de har anledning. 

Les mer her

Det blir fortsatt anledning til å parkere i Tresse. Ordningen gjelder til fredag 12. januar klokka 16.00.    

Helse og mestring 

Hjemmetjenestene nærmer seg normal drift. Mange brukere av hjemmetjenestene har fått forsinket eller redusert tilbud de dagene det har snødd som verst. Noen har vært nødt til å unnvære tilbudet helt mens tjenesten har vært nødt til å prioritere brukerne med størst behov.

-Det er fortsatt noen steder med noe redusert fremkommelighet, blant annet øst i kommunen. Det har vært en stor jobb for mange under vanskelige forhold, sier kommunalsjef for Hjemmetjenester og rehabilitering, Mette Brevigh Nilsen. 

Hun er stolt over innsatsen fra alle medarbeidere som virkelig har stått på.

Dagsenter for eldre: Det er normal drift ved dagsenter for eldre og transporten går som normalt fra og med mandag 8. januar. Transport er ikke i drift i dag fredag.

Selve dagsenterene er åpne, men transport i kommunal regi innstilles i dag. Brukere som får annen transport til og fra kan gjerne komme. 

Oppvekst   

Alle kommunale barnehager og svært mange grunnskoler åpnet fredag. 

I løpet av helga blir snøen ryddet ved de andre skolene, slik at resten av grunnskolene vil være klare til å åpne mandag morgen. 

  • Alle forebyggende helsetjenester for barn og unge er i full drift igjen. 

Kultur og idrett 

  • Nodeland og Vågsbygd bibliotek åpner igjen fredag, med ordinære åpningstider. Du kan også bruke meråpent bibliotek på Vågsbygd.
  • Tangvall biblioteket åpner også fredag. Snøværet gir utfordringer med dørene slik at meråpent bibliotek ikke vil være åpent fredag, lørdag og søndag.
  • Hovedbiblioteket er stengt fredag, lørdag og søndag. Mye snø på tak og vinduer må ryddes før det er trygt å være i bygget. Språkkafeen på søndag er avlyst, men du kan komme på språkkafe på Vågsbygd på lørdag.
  • På bibliotekets hjemmeside ligger oppdatert informasjon om åpningstider for neste uke. 
  • Alle idrettsanlegg - også idrettshallen i Aquarama - er stengt til og med søndag. 
  • Idda Arena er stengt og åpner tidligst tirsdag. Dette på grunn av problemer med is og ventilasjon. 
  • Samsen kulturhus, Knuden, Kultursenteret Søgne gamle prestegård og Vågsbygd kultursenter har alle åpnet igjen fra og med fredag.
  • Bydelshus og grendehus er ikke tilgjengelige for faste leietakere denne uken. Dette gjelder også for band, musikkproduksjon og andre grupper eller personer, som benytter husene sporadisk. 
  • BUA har vanlig åpningstider. Det betyr at den er stengt fram til tirsdag 9. januar.  Alle låntakere med returfrist 3. og 4. januar får forlenget frist ut neste uke. Se bort fra eventuelle purringer på epost/SMS. Ny frist for innlevering er torsdag 11. januar. 

Ekstraordinær båndtvang   

Vi minner om at Kristiansand kommune tidligere i uka innførte ekstraordinær båndtvang med øyeblikkelig virkning. Årsaken er de ekstreme snøforholdene som gjør det vanskelig for rådyra å bevege seg. Les mer i denne nyhetssaken  

Brøyting og strøing 

De fleste veiene, også i boligområdene, skal nå være godt brøytet. 
 
– I Markens gate er det varmekabler, så der blir det aldri strødd. Når bare varmekablene knekker isen, blir det greie forhold der. Andre steder er det kjørt med snøfres i fire døgn, noe som pakker snøen veldig, og da blir det veldig glatt, forklarer Øystein Smith, leder for Ingeniørvesenet sentrum. Han lover at det vil bli strødd etter hvert.  
 
– Så lenge det snør, strør vi ikke. Nå snør det jo ikke lenger, men det føyker fortsatt endel, så hvis vi hiver på sand, blåser den bare vekk igjen. Det vil bli strødd så snart forholdene tillater det, fortalte Smith på torsdag. Vi oppdaterer når vi vet mer om når strøingen begynner.  
 
Brøyteweb er stengt:Denne tjenesten skal vise på kommunens nettside hvor det har vært brøytet. Årsaken til stengingen er at Brøyteweb har vist feil og gitt mangelfull informasjon.  
Det er foreløpig ingen planer for å åpne Brøyteweb igjen, og vi nå har ingen god måte å informere den enkelte innbygger om hvor det brøytes.  
Vi henstiller til innbyggerne om å ikke ringe kommunen for å spørre når det vil bli brøytet.

Informasjon om avfall 

Kristiansand kommune har ikke ansvar for søppelhåndtering. Det har Avfall Sør. 

Gjør deg synlig  

Alle som beveger seg til fots utendørs bes fortsatt om å bære refleks når det mørkner! Sterke farger hjelper også på dagtid. Spesielt gjelder dette foresatte som blir sterkt oppfordret til å være ekstra nøye med refleksvester og annet godt reflekterende utstyr for barn.  
   
Høye brøytekanter og snøhauger gjør det mange steder vanskelig å se både voksne og barn, og de kan være svært fristende å leke eller gjemme seg i. Vi oppfordrer til å IKKE leke eller gjemme seg i brøytekanter og snøhauger som brøytemannskapene har lagt opp!   
 
Sjåfører må være oppmerksomme på at fotgjengere og syklister mange steder beveger seg i gater og på vei når fortau er vanskelige å bruke.   

Sentralbordet    

Sentralbordet har fredag vanlig åpningstid til 15.30.  Telefonnummeret er 38 07 50 00.   

Få flere nyheter 

Last ned kommunens app “Civis” for å få siste nytt fra kommunen.