Kulturskolen har søknadsfrist 1. mai

Knuden – Kristiansand kulturskole har mange spennende undervisningstilbud i hele Kristiansand kommune og underviser på 26 ulike lokasjoner i hele kommunen.

Husk søknadsfrist 1. mai. Foto: Knuden

Husk kulturskolens søknadsfrist 1. mai. Foto: Knuden

På kulturskolen kan du oppdage nye interesser, utvikle dine kunstneriske ferdigheter og få nye venner. Les mer om alle kulturskolens undervisningstilbud lenger nede i saken.

Slik søker du

Hovedopptaket for å bli elev på kulturskolen er 1. mai hvert år, men vi tar også inn elever fortløpende gjennom hele året på tilbud hvor det er ledige elevplasser.  

Klikk her for å komme direkte til søknadsskjema for kulturskolen.

Visuell kunst er et bredt undervisningsfelt som lar deg utforske og utfolde deg innen forskjellige kunstformer. Foto: Knuden

Visuell kunst er et bredt undervisningsfelt som lar deg utforske og utfolde deg innen forskjellige kunstformer. Foto: Knuden

Fritidsfond 

Gjennom Fritidsfond kan du søke om friplass ved kulturskolen. Fritidsfond er en helt ny ordning som gjør det mulig for flere barn og unge opp til 18 år i lavinntektsfamilier å delta på organiserte fritidsaktiviteter. Familier kan søke om støtte når som helst, hele året. 

Les mer om ordningen og finn søknadsskjema her.

Knuden forsøker å tilpasse undervisningen slik at alle deltakerne får mulighet til å utvikle seg innenfor sine interesseområde. Foto: Knuden

Knuden forsøker å tilpasse undervisningen slik at alle deltakerne får mulighet til å utvikle seg innenfor sine interesseområde. Foto: Knuden

Kulturskolens undervisningstilbud

Dans

Er du glad i å danse og har du lyst til å lære mer? Ved kulturskolen tilbys danseundervisning og dansekurs for barn i alle aldre. På dansekursene jobber man med danseteknikk, koreografi, kreativt arbeid og improvisasjon. Du vil introduseres for grunnleggende teknikk innen dansestilen du velger, og lære kreative verktøy til å formidle dans. 

Les mer om dansetilbudene til kulturskolen her.

Kor og sang 

Ønsker du å lære å synge, eller utvikle deg som sanger? Kulturskolen har tilbud både for deg som ønsker individuell utvikling, og de som ønsker å være en del av et kor. På sangtimene utvikler du stemmen gradvis gjennom ulike øvelser, og lærer å synge sanger i ulike stilarter. Du lærer om både sangteknikker, gehør og stemmebruk, men sangglede og mestring står alltid i fokus - uansett hvilken metodikk sangpedagoger jobber ut fra. En gøy og viktig del av utviklingen din blir også å opptre på kulturskolens konserter. 

Les mer om kor- og sangundervisningen her.

Film, foto og animasjon 

Liker du å tegne på iPad, lage historier, modellere og fotografere eller lage egne filmer? Da kan dette kurset være noe for deg! Kulturskolen har tilbud for deg som i hovedsak ønsker å jobbe kreativt med iPad som arbeidsverktøy. Her kan du lære teknikker for produksjon av film, digitale bilder og animasjoner. Vi forsøker å tilpasse undervisningen slik at alle deltakerne får mulighet til å utvikle seg innenfor sine interesseområder. 

Les mer om film, foto og animasjon her.

Musikk

Kulturskolen ønsker at den enkelte elev skal få opplæring i musikk ut fra sine egne forutsetninger, slik at eleven får et meningsfylt og stimulerende tilbud. Kulturskolen underviser i sang/kor, band, korps, musikkteknologi og de fleste typer instrumenter. Du kan få undervisning i både rytmisk og klassisk musikk, individuelt og i grupper. 

Les mer om alle musikktilbudene til kulturskolen her.

Teater

Liker du å spille andre karakterer enn deg selv? Å leve deg inn i en helt annen verden? Da kan skuespill være noe for deg! I kulturskolens teatertimer fremmes glede og mestringsfølelse gjennom lek, øvelser og en forestilling i året. I timene lærer du å gå inn i følelser, stemninger og ulike personligheter. 

Les mer om kulturskolen teaterundervisning her.

Visuell kunst 

Er du kreativ og elsker å skape og eksperimentere? Visuell kunst er et bredt undervisningsfelt som lar deg utforske og utfolde deg innen forskjellige kunstformer. Her lærer du om ulike teknikker gjennom praktisk arbeid, og får bruke fantasien til å utvikle egne kunstneriske uttrykk. 

Les mer om kulturskolens undervisning i visuell kunst her.

Sesam  

Sesam er et tverrfaglig aktivitetstilbud for barn på 2. trinn i Kristiansand. Det er stort fokus på lek og opplevelser når vi sammen utforsker blant annet musikk, teater, dans og kunst. På Sesam får elevene oppleve smakebiter av hva kulturskolen har å tilby av uttrykksformer og fag. Gjennom året får de blant annet synge, leke med rytmer og prøve forskjellige instrumenter. De vil også leke teaterleker, lage dukketeaterforestilling og prøve seg på mange spennende visuelle kunstoppgaver hvorav noen stilles ut på utstilling. 

Les mer om Sesam her.

Talentutvikling

For elever som ønsker «noe mer» tilbyr kulturskolen talent- og fordypningstilbud innen teater, musikk og musikal. Dette er viktige satsingsområder for kulturskolen. Undervisningen vektlegger utviklingen av kreative evner, håndverksmessig og kunstnerisk kompetanse, selvstendighet og samarbeidsevne. Undervisning og veiledning er tilpasset den enkelte elev og foregår både individuelt, i grupper og i ensembler. 

Les mer om talentutviklingstilbudet på kulturskolen her.

Mer informasjon

Du finner mer informasjon inne på Knudens nettsider:

Knuden.no

Kulturskolen underviser i sang/kor, band, korps, musikkteknologi og de fleste typer instrumenter. Foto: Knuden

Kulturskolen underviser i sang/kor, band, korps, musikkteknologi og de fleste typer instrumenter. Foto: Knuden