Takk til alle kommunens frivillige

24. september arrangerte vi den første frivilligfestivalen. Selv om sola gav nydelig høstvær, var det likevel de frivillige organisasjonene som fikk dagen til å skinne!

imagexpz6.png

Festivalen gikk fra Jens Bjørneboes plass ved biblioteket, til inngangen til Torvet ved hovedinngangen til Domkirken. I krysset mellom Kirkeveien og Gyldenløves gate var det sang og dans med jevne mellomrom. Her ser dere Kom og dans i full sving! Foto: Frivillighetsenheten i Kristiansand kommune

Frivilligheten blomstret

Lørdag 24. september arrangerte vi den første frivilligfestivalen i samarbeid med Kristiansand folkebibliotek. Hele 38 frivillige organisasjoner fylte opp Jens Bjørneboes plass med stand og aktiviteter for store og små. Klatretårn, dansing, sang, lappesteking, hundeoppvisning, førstehjelpsopplæring, ansiktsmaling, shantykor, lykkehjul og to lodne alpakkaer var noe av alt det fine som møtte de besøkende.

imagejlqb5.png

Mange av de flotte frivillige organisasjonene stilte opp med herlig bevertning til de besøkende, slik som Kirkens Bymisjon viser her. Foto: Frivillighetsenheten i Kristiansand kommune

Både nye og gamle organisasjoner fikk muligheten til å vise seg frem, både for besøkende og for hverandre.

– Det var en stor glede å se entusiasmen og det sterke samholdet på tvers av organisasjonene. Et samhold med rot i den frivillige innsatsen hvor alle bidrar til å kunne bedre ting i lokalsamfunnet, sier frivillighetskoordinator Annette Sørlie Stray.

image8sl87.png

De frivillige stilte med mange aktiviteter. Besøkende fikk blant annet førstehjelpsopplæring av Røde Kors. Foto: Frivillighetsenheten i Kristiansand kommune

Fortsetter å fokusere på frivillighet

– Frivillighetens år 2022 har virkelig bidratt til å sette fokus på frivilligheten, spesielt etter to år med pandemi som har vært en stor påkjenning for den frivillige innsatsen. Med Frivillighetens år og en flott festival bak oss, ser vi fremover og fortsetter arbeidet for å styrke og fremme frivilligheten. Vi ser frem til å se de frivillige organisasjonene fortsette å blomstre, sier Stray og tilføyer: 

– Vi har fått gode tilbakemeldinger fra både samarbeidspartnere og deltakere, og jobber med å se på en videreføring av festivalen til neste år.

image5l6l.png

Sola valgte å bidra med skinnende lys og varme på en fin høstdag. Foto: Frivillighetsenheten i Kristiansand kommune