Stupetårnene rustbeskyttes

Som tidligere meldt mangler stupetårnene i Bertesbukta rustbeskyttelse. Dette skal nå rettes og stupetårnene blir utilgjengelig i cirka to måneder fra 16. september.

Vi har tidligerer informert om begynnende rust på stupetårnet, og at entreprenøren beklager dette og tar på seg å sørge for nødvendig rustbeskyttelse.

– Vi har nå fått en tidsplan fra entreprenøren som tar fullt ut ansvar for å rette opp i feilen, noe som er en omfattende prosess, sier prosjektleder Helmer Espeland i parkvesenet.

– Kort  fortalt må stupetårnene demonteres og sendes til verksted for sandblåsing, rustbeskyttelse og ny lakkering, forklarer han.

Dette betyr at siste stupedag i Bertes blir torsdag 15. september. Deretter stenges anlegget. Fredag 16. september  starter tilrigging nede i Bertes og mandag 19. september kommer det mobilkran.

– For publikum betyr dette at omtrent samme område som sist blir stengt av. Hele prosessen med demontering, ny overflatebehandling og montering vil ta cirka to måneder, forklarer Espeland. Arbeidene skal utføres hos NOT (Norsk Overflateteknikk AS) i Sandnes.

Samtidig med disse arbeidene vil entreprenøren også rette noen mindre feil med anlegget, blant annet bytte glass med feil mål og montere en bedre list på toppen av glassene.

Kontaktpersoner for media 

Kontaktperson for prosjektet: 
Helmer Espeland, prosjektleder i parkvesenet
Tlf. 90 83 11 95
e-post: helmer.espeland@kristiansand.kommune.no

Kontaktperson for mer teknisk informasjon/detaljer rundt prosessen: 
Petter Hedland, Repstad Anlegg AS 
Tlf. 95 93 36 70