Populært drop-in-tilbud for ungdom

Helsestasjonen for ungdom (HfU) holder til på Aquarama og har hatt besøk av 3000 unge til nå i år. Tilbudet er gratis og gjelder for ungdom under 25 år.

– Vi kan tilby kompetente, trygge fagfolk som møter ungdommene på en fin måte, sier leder for Helsestasjon for ungdom, Anne Cathrine Bragdø. – Tilbudet vårt er gratis, og det er helsefremmende og forebyggende. Vi ønsker å hjelpe de unge til å ta vare på egen helse, og er opptatt av at vi skal være et lavterskeltilbud.

Bilde av Anne Cathrine Bragdø, leder for helsestasjon for ungdom

Anne Cathrine Bragdø fotografert under 30-årsjubileet til Helsestasjon for ungdom

Dyktige fagfolk

Bragdø understreker at det er bred kompetanse blant dem som jobber på Helsestasjon for ungdom.

– Vi har lege, psykolog og helsesykepleier hos oss. I 2019 økte vi fra to til tre dager, og i høst ble åpningstidene på disse dagene utvidet, særlig for å nå den yngste aldersgruppa.

I tillegg til å få hjelp med prevensjon, testing og behandling av seksuelt overførbare sykdommer får de unge veiledning om alt som påvirker helse og trivsel.

Illustrasjonsbilde fra helsestasjonen for ungdom.png

Illustrasjonsbilde fra helsestasjon for ungdom (Fra venstre: Berit Sandal Djupvik (helsesykepleier) og Adine Marie Skarpeid (helsesykepleier, her i rolle som bruker av tjenesten) 

Psykisk helse

– En viktig del av tilbudet vårt handler om psykisk helse, og derfor har vi også fått psykolog som en del av tilbudet, sier Bragdø.

MicrosoftTeams-image (17).png

Illustrasjonsbilde av et møte med psykolog. Fra venstre Adine Marie Skarpeid (helsesykepleier) og psykologspesialist Hege Løchstøer i samtale på kontoret til sistvenvnte. 

– Vi ser også at stadig flere har et anstrengt forhold til mat og kropp. Her kan vi tilby individuelle samtaler og veiledning i grupper gjennom opplegget «Om mat og sånn». Det er et frivillig tilbud der ungdommene selv kan ta kontakt med helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom i Kristiansand, uavhengig av hvor de bor. Målgruppen er unge mellom 13 og 24 år.

Her finner du mer informasjon om «Om mat og sånn».

30 år i drift!

Jubileumskaken som ble brukt da helsestasjon for ungdom var 30 år

Jubileumskaka

Tidligere i høst kunne Helsestasjonen for ungdom i Kristiansand feire 30 års jubileum. Da markerte de nåværende og tidligere ansatte som har bidratt gjennom årenes løp til å holde hjulene i gang i dette viktige tilbudet for unge. Både varaordfører og to eksterne foredragsholdere bidro til å gjøre dagen minneverdig. Elever fra Vågsbygd videregående startet og avsluttet med vakker sang.

(Samtlige foto i artikkelen: Kristiansand kommune).

Les mer om helsestasjonen for ungdom her.