Knuden tilbyr kortkurs i vinterferien

Er du interessert i å lage animasjonsfilm? Kunne du tenke deg å lage kunst, spille i musikal eller lære å danse streetdance? Da kan du sjekke ut kulturskolens kortkurs som arrangeres i vinterferien i uke 8.

Bilde fra «Melodiverksted», som er et tilbud på kommende kortkurs. Foto: Erik André H. Ingebrigtsen.

I vinterferien arrangerer Knuden ulike kortkurs for barn og unge. Kursene er åpne for alle, enten om man er elev på kulturskolen eller ikke.

Kursene er for barn og unge fra 2.-8. trinn og går over én til to dager. Kursene legger til rette for utforskning, skaperglede, lek og samspill. Alle kursene med unntak av “blåseensemble” krever heller ingen forkunnskaper.

Birgitte Lindebø Skeie er glad for at Knuden kan tilby kortkurs igjen.

− Kortkursene gir mulighet for mange til å prøve nye ting, noe som også er målet med kursene. Her får man muligheten til å få en smakebit, uten å binde seg over en lengre periode. Her på Knuden gleder vi oss til å ta imot deltakerne til vinterferiens kortkurs. 

Bilde av Birgitte Lindebø Skeie, som er ansvarlig for kortkursene på Knuden. Foto: Aud-Marit Dahle Steinbru.

Årets program

Streetdance

For deltakere i aldersgruppen 5.-7. trinn blir det mulighet for å jobbe med ulike danseteknikker, isolasjoner, koreografi og uttrykk. Dansestilen henter inspirasjon fra blant annet hip hop, breakdance, popping og jazz. Kurset avholdes på Sygna.

Melodiverksted

Kurset går over to dager. Gjennom lek, lytting, spilling og oppgaver komponerer deltakerne hver sin melodi, og videreutvikler denne på iPad. Deltakerne får også tilsendt sin egen melodi i etterkant. Kurset er for aldersgruppen 4.-6. trinn.

Musikalkortkurs

Det arrangeres to ulike kortkurs i musikal: Mathilda for aldersgruppen 5.-8. trinn og Annie for 3.-4 trinn. På begge kursene får man utforsket hvordan man skaper karakterer og formidler en historie. Her får man både danse, synge og spille teater på ett og samme kurs.

Blåseensemble - klarinett og sax

Kurset er for aldersgruppen 6.-8. trinn og krever at man har spilt i to år. Her kan utøvere som ønsker å spille sammen med flere som spiller samme instrument få muligheten til dette. Det skal spilles både tre- og firestemt musikk.

Animasjonsverksted

På kurset vil man få mulighet til å lære ulike animasjonsteknikker, bli skuespillere i sin egen film og ikke minst ha det gøy sammen! Alle deltakerne deltar med sin del av animasjonen til én felles film. Aldersgruppen for kurset er 4.-6. trinn. Kurset arrangeres i to forskjellige grupper.

URO-verksted

I dette verkstedet lar vi oss inspirere av balanse og bærekraft. Vi utforsker temaene balanse i naturen og balanse mellom mennesker og natur gjennom å lage en uro. En uro er en skulptur som beveger seg. Aldersgruppen for kurset er 3.-5. trinn og kurset arrangeres i to forskjellige grupper.

Påmelding

Påmeldingen er allerede i gang og kan gjøres på knappen under. Her finner du også mer informasjon om hvert enkelt kurs. 

Se informasjon om kortkursene her.

Plassene ryker fort, så her er det bare å melde seg på!

Mer informasjon om Knuden kulturskole finner du her.

Foto: Knuden.