Miljøuka får ny sang

Korsangere fra Knuden Kristiansand kulturskole har øvd inn Miljøuka i Kristiansands nye sang, "I dag og i morgen". Sangen spilles nå inn med korstemmer og solist, og blir musikkvideo med film fra innspillingen.

MiniPop 1 med Elizabeth Rojas

MiniPop 2 sammen med tekstforfatter og miljøukeleder Elizabeth Rojas (bak til høyre).

30 vakre barne- og ungdomsstemmer synger for full hals i Krutt studio:

«Hva er det vi holder på med. Vi må få ting til å skje. Naturen roper på dere. Lytt før det er for sent. Vi må ta vare på miljøet. Ta vare på skogen, fjellet, sjøen og alt som bor her. I dag og i morgen. Vi kan ikke måle generasjoner, bare i tall og millioner. Det er vi som bor her, i dag og i morgen.»

Det er god stemning, vakker sang og mye energi når barna synger inn korstemmer i det lille studioet på Odderøya. Innspillingen skjer puljevis, og de som ikke er i lydstudio heier sammen med tekniker Ronny Bø i kontrollrommet. MiniPop 2, Popkor og solist Tomine blir veiledet av dirigenten Anne Risnes Torvik og Knuden vokal av Charlotte Wilhelmsen.

Knuden vokal øver med Charlotte Wilhelmsen

Knuden vokal øver med Charlotte Wilhelmsen.

Barna liker teksten

– Det er veldig gøy å synge denne sangen, og veldig bra at den handler om miljøet. Jeg synes sangen er veldig fin, sier Emma Holm, som er syv og et halvt år og synger i MiniPop.

– Vi har lært om miljøet på skolen, og om å plukke søppel. Jeg er veldig glad i naturen og i dyr, spesielt liker jeg kaniner og hunder, og elefant, og alle dyr som begynner på E, forteller Emma. Hun liker seg i naturen og å gå på tur, gjerne til Stampa.

Chantelle Stavrum er 11 år og synger også i MiniPop. Hun synes sangen er fengende og liker den veldig godt.

– Teksten stemmer, vi må passe på miljøet, rydde søppel og droppe all plasten. Jeg liker å gå på tur i skogen, sier Chantelle, som synes det er gøy å være med på opptak.

– Sangen var ikke vanskelig å øve inn. Det er gøy å synge i kor, spesielt det å synge sammen og fellesskapet i kor er bra, sier korsangeren.

Emma og Chantelle

Emma og Chantelle

En gøy poplåt som en kan danse til

Solist Tomine Flo Gausdal (16 år), som også er Knuden-elev, kommer også innom studio og skal legge inn noe ekstra på solostemmen. Tomine vant sangkonkurransen «Våisen» på Sørlandet i 2022 og har sunget siden hun var barn.

Solisten synes sangen er en gøy poplåt som en får lyst til å danse til, og liker at den har et godt budskap om å bevare natur og miljø, det er viktig. Hun gleder seg til å opptre med sangen på Miljøukas åpningsfest på Festningen mandag 3. juni kl. 16.00-19.00.

Tomine Flo Gausdal

Solist Tomine Flo Gausdal

En låt som skal inspirere

Teksten til sangen " I dag og i morgen" er skrevet av Guttorm Strande Syrrist, sammen med Elizabeth Rojas, som er lærer ved Knuden. Førstnevnte har også laget melodien. Sangen skal synges og danses på alle barneskoler i Kristiansand en dag i Miljøuka, og lanseres under åpningsfesten 3. juni.

– Vi håper dette er en fengende låt som inspirer barna og er en vekker for oss voksne, sier Miljøukas leder, Elizabeth Rojas.

– Jeg tenker at en sang er noe som engasjerer mer enn mange ord og prosjekter. Sangen skal på en positiv og glad måte minne oss på å gjøre mer og ta viktige beslutninger for å ta vare på naturen vår, sier Elizabeth, tekstforfatter av sangen.

Hun har også fått innspill av sønnen Emanuel på åtte år til teksten.

Korsangere i studio med lydtekniker Ronny Bø

Spennende å følge med på innspillingen sammen med lydtekniker Ronny Bø. 

Se teksten her og syng med!

Kontaktperson

For mer informasjon om sangen og innspillingen, kontakt prosjektleder for Miljøuka, Elizabeth Rojas, mobil: 991 07 415

 

Tekst og foto: Ragna Marie Henden