En musikal du ikke vil gå glipp av

Fra 12. til 18. april blir det musikalfest hos Knuden på Silokaia. Elevene ved kulturskolen vil da fremføre den populære musikalen RENT.

Musikalen spilles av Musikal – kompaniet ved Knuden kulturskole. F.v: Florian, Elise, Gustas, Mathilde, Maria, Christiane, Eva, Vetle, Samuel, Madelen, Sebastian, Susanna og Tobias. Julie var ikke til stede. Foto: Knuden

I denne verdensberømte musikalen av Jonathan Larson følger vi et år i livene til en gruppe fattige unge venner og kunstnere i Alphabet city, det fattige strøket av Manhattan New York. Musikalen handler om å bli forelsket, finne sin egen stemme og å leve i nuet i skyggen av HIV/AIDS.

— Rent handler mye om identitet og det å akseptere at man er litt annerledes. Dette er en stor del av ungdomslivet og vil derfor være aktuelt også i dag. Handlingen foregår i New York på 90-tallet, der HIV/AIDS var en stor del av hverdagen til disse menneskene, forteller regissør og produsent Maria Lied.

Musikalen er spilt for utsolgte hus over hele verden og er inspirert av Puccinis La Boheme. Forfatteren Jonathan Larson fikk selv aldri muligheten til å oppleve utviklingen av musikalen da han døde dagen før off-Broadway urpremieren, kun 35 år gammel.

En fantastisk gjeng

— Det har vært et komplekst stykke å jobbe med da store deler av forestillingen består av sanger, men vi har med en fantastisk gjeng ungdommer som jobber målrettet, sier Lied.

Musikalen spilles av Musikal – kompaniet ved Knuden kulturskole, en gjeng med hardtarbeidene og talentfulle ungdommer, som gleder seg enormt til å vise hva de har jobbet med siden høsten 2023.

— Sammen med vår dyktige musikalske leder Charlotte Wilhelmsen kan publikum glede seg til en forestilling full av nydelig sang, råskap, humor og dyktige skuespillere. Dette blir veldig spennende, og vi gleder oss til å se Musikal–kompaniet skinne på scenen, avslutter hun. 

Billetter i salg nå

Forestillingen spilles hver dag fra 12. til 18. april med spillefri mandag 15. april. Billettsalget er i gang, og du kan kjøpe billetter på www.knuden.no/billetter.

NB: Forestillingen har anbefalt aldersgrense 13 år. 

Knuden RENT 1080x1080 logo 1.jpg