Vipers og Kristiansand kommune er på lag i bærekraftsarbeidet

Med idrett som arena vil Kristiansand kommune og Vipers samarbeide for å nå ut til flere med bærekraftsbudskapet. 

håndballspillere på banen

Vipers spilte en målrik kamp mot Fredrikstad som endte 46 - 27 til Vipers. Foto: Kristiansand kommune.

Har inngått samarbeidsavtale

Kristiansand kommune og Vipers har inngått en samarbeidsavtale for å skape økt engasjemen rundt bærekraftsmålene. Det vil si at kommunen og Vipers skal gjennomføre aktiviteter og kampanjer sammen for å styrke arbeidet med bærekraftsmålene. Aktivitetene vil være rettet mot befolkning, samfunnet og egen organisasjon.  
Vipers ønsker å jobbe mer systematisk med bærekraft, og utvide det arbeidet de har startet allerede. Kristiansand kommune ønsker å nå ut til flere med bærekraftsbudskapet og gi råd som er i tråd med kommunens satsninger på bærekraft. Dette er et pilotarbeid som på sikt kan videreføres til andre aktører.  

Presenterte samarbeidet

På Vipers kamp mot Fredrikstad 8. februar presenterte Vipers og Kristiansand kommune samarbeidet.   
–  Vi ønsker å lære av kommunen. De sitter på mye ressurser og kompetanse. Så er vi opptatt av å ta dette inn i egen organisasjon og bygge videre på vår satsing på bærekraft, sa styreleder i Vipers, Lars-Andre Hansen.  
Kristiansand kommunes representant, Ranveig Odden, fortalte at Kristiansand kommune har jobbet systematisk med bærekraft over tid.  
–  Men dette er ikke noe kommunen kan klare alene. Samarbeid trenger vi for å nå målene, og derfor er vi kjempeglade for å ha verdens beste håndballag på vårt bærekraftslag. Sammen tror jeg vi klarer å mobilisere befolkningen og ikke minst næringsliv og andre samfunnsaktører til å handle nå, og bidra til en bærekraftig omstilling. 

Kvinne i dressjakke og mann i boblejakke

Ranveig Odden fra Kristiansand kommune sammen med styreleder i Vipers, Lars-Andre Hansen. Foto: Kristiansand kommune.

Idretten – en god arena for bærekraftsarbeid 

– Vi ønsker å nå ut til flere med budskapet, og kultur og idrett er en flott arena å jobbe med bærekraft på. Idretten bringer folk sammen til sosialt samvær, dugnader, og en sunn livsstil, forteller Ranveig Odden, bærekraftsrådgiver i Kristiansand kommune.  

– Idretten gir gode opplevelser og flotte øyeblikk, som er verdt mye mer enn forbruk av varer, og som enda flere bør få ta del i. Dette er vesentlig i et samfunn der vi ønsker å oppnå mer med mindre forbruk av ressurser, fortsetter Odden.  

Vipers Kristiansand har de siste årene blitt en stor aktør og har utmerket seg med solide plasseringer både nasjonalt og internasjonalt. De to siste sesongene har de også vært verdens beste kvinnelige håndballag etter seier i Champions League. Vipers ønsker å benytte lagets posisjon til å fremme bærekraftsarbeid i regionen. 
– Vipersspillerne er gode forbilder for mange unge i breddeidretten. Når Vipers sier tydelig at de ønsker å gjøre endringer for å bli en mer bærekraftig klubb, tror vi at dette kan være til inspirasjon for både barn og unge og næringslivet i Kristiansand, sier Odden.  

Samfunnsansvar 

Vipers er opptatt av å ta samfunnsansvar. På kampen 8. februar hadde de for eksempel invitert to tilrettelagte håndballag til å spille kamp i pausen for å sette fokus på at idretten er for alle. Randesund spilte mot Greipstad i en spennende kamp full av idrettsglede. Dette passet godt inn i kommunens satsing i den pågående “En by for alle” uka der vi setter fokus på likestilling, inkludering og mangfold som ressurser i samfunnet.

Tilrettelagt lag.jpg

De to tilrettelagte lagene fra Randesund og Greipstad spilte kamp i pausen. Foto: Kristianand kommune.