12 aktiviteter du kan gjøre i vinterferien

Er du i tvil om hva du skal finne på i vinterferien? Vi har samlet en liste med noen av våre beste tips, som kan gjøre det enklere for deg å få oversikt.

1. Kortkurs på Knuden

Er du interessert i å lage animasjonsfilm? Kunne du tenke deg å lage kunst, spille i musikal eller lære å danse streetdance? Da kan du sjekke ut kulturskolens kortkurs som arrangeres i vinterferien i uke 8. De fleste kortkursene er allerede fulltegnet, men det er fortsatt noen plasser igjen på noen av kursene.

Kursene er for barn og unge fra 2.-8. trinn og går over én til to dager. Kursene legger til rette for utforskning, skaperglede, lek og samspill. 

Les mer om kortkursene her. 

kortkurs kilden.PNG

Foto: Knuden

2. Kompis skøytebane 

Ta med familien en tur på Kompis skøytebane på Torvet.  Du finner skøyter i den selvbetjent Skøyte-BUA ved isbanen. Lån av skøyter vil selvsagt være gratis, men husk å legg skøytene pent på plass igjen etter bruk. 

Kompis Søreide.jpg

Foto: Kjell Inge Søreide

3. Lån utstyr på BUA 

Lån alt fra randonee ski, akebrett, langrenn ski, rulleskøyter etc. BUA Kristiansand ligger på Sør Arena.

Les mer om åpningstider og ordningen her.

BUA Kristiansand - Facebook

Foto: Kristiansand kommune 

4. Besøk Peisestua park  

Peisestuen er en flott park på Odderøya, til glede for hele byens befolkning. Dette fantastiske området like bak Kanalbyen har vært under opparbeiding i lang tid. Her kan du ta med hele familien og teste ut ulike sklier, prøve deg på hinderløypa, klatre eller ta en matbit.

Foto: Kanalbyen

5. Gå en tur i fine omgivelser  

Oppdag nye turstier med vårt tur- og friluftslivskart. Her er også kulturminner og severdigheter avmerket. Populære turområder i Kristiansand er for eksempel Baneheia, Kvernhusvannet, Jegersberg, Odderøya, Bertes bukta, Lille prekestolen i Vågsbygd eller en tur rundt på Flekkerøya.

Finn kart over flere turområder her.

Se tips om lysløper og badeplasser her

Vi anbefaler spesielt at du tar turen til den flotte, nye dagsturhytta på Øyliheia i Vågsbygdskogen.

Øyliheia redigert.png

Dagsturhytta på Øyliheia. Foto: Kristiansand kommune

6. Ta med kamera ut i det fri 

Knips et bilde sammen med gatekunst, skulpturer eller minnesmerker i kommunen. Det er mange fine motiver i naturen og rundt oss i nærmiljøet. Tagg oss gjerne i dine blinkskudd på Instagram @krskommune.  

Foto: Envato Elements

7. Bli med på teaterkurs og kultursøndag i Søgne

Du kan også bryne deg på teater på Søgne Gamle Prestegård. På teaterskolen får man mulighet til å arbeide med dramaøvelser og ulike teknikker. Teaterskoletilbudet gjelder for 2.-6. trinn. Det kreves ingen forkunnskaper, men det er supert om man er nysgjerrig på teater, og har lyst til å leke sammen med andre på en scene.  Søgne Gamle Prestegård arrangerer også kultursøndag.

Sjekk ut teaterkurset og kultursøndag her.

Søgne Gamle Prestegård, Schrøder.jpg

Søgne Gamle Prestegård: Foto: Tor Erik Schrøder

8. Se og lær noe nytt! 

Ta turen til Arkivet, Kristiansand kanonmuseum eller botanisk hage ved UiA. Frisk opp historiekunnskapene, opplev verdens nest største landbaserte kanon eller la deg sjarmere av eksotiske planter og trær. Mer informasjon finner du på deres hjemmesider.

9. Ta en treningsøkt ute i det fri

Mosjon er bra for den fysiske og psykiske helsen. Du trenger ikke treningsstudio når det finnes et spekter av muligheter utendørs. Ta med vennegjengen på en basketballkamp i Tresse, løp noen runder rundt Kristiansand stadion eller ta en tur i skateparken ved Idda arena.  

Ved UiA er det egen aktivitetspark. Dette fantastiske aktivitetsområdet er blitt realisert gjennom et godt samarbeid mellom UiA, Kristiansand kommune, Statsbygg, SiS og Vest Agder fylkeskommune.  

Parken har følgende apparater: Nippur Lmax custom, barer som er tilpasset rullestolbrukere, double ab-bench, 3stk benker i forskjellige høyder, battlebar og Wch pullup/Dip combo.

Foto: treningspark1.no

10. Ta en tur på biblioteket 

Ta en avslappende tur på biblioteket. Lån med deg en god bok eller sett deg ned med en kopp kaffe og nyt noen timer i stillhet. Det er bibliotek på Flekkerøya, Finsland, Hellemyr, Nodeland, Tangvall, Vågsbygd og Kvadraturen. I vinterferien arrangeres det også strikkecafe og språkcafe.

Sjekk ut tilbudene og åpningstidene her.

Foto: Envato Elements

11. Matlagingskurs på Geitmyra matkultursenter

Bli med på en hel dag fylt med masse matlaging. Lær å lage dine helgefavoritter fra bunnen, og kanskje med en ny vri. Vi garanterer en lærerik og smakfull dag. Kurset er tirsdag 21. februar kl. 09:00-15:00. Se påmeldingen for mer informasjon.

Påmelding

12. Kreativ og teknisk workshop på Skaperhuset

Skaperhuset på Mosby har mye spennende å by på!
Her legger vi opp til fri utfoldelse og masse læring. 
Er du interessert i å lære mer om 3d-printing? Hva med programmering og robotbygging? Hva med å kutte ut i din egen-designede figur på en laserkutter? Kurset holdes 23.02 og 24.02 kl. 17:00-21.00. Se påmeldingen for mer informasjon.

Påmelding