Ting å gjøre i høstferien

I uke 40 (2.–6.oktober) er det høstferie i Kristiansand. I løpet av uken finnes det flere spennende høstaktiviteter og arrangementer for både store og små!

Foto av barn som leker i høstløvet

Foto: Envato Elements

Er du i tvil om hva du skal finne på i høstferien? Vi har samlet en liste med noen av våre beste tips, som kan gjøre det enklere for deg å få oversikt.

Mye morro på Samsen

På Samsen kulturhus kan du oppleve dans, klatring, film, kreativt verksted, kafé, galleri, lydstudio, kino og perlekafé i høstferien. Det er også pizzabufeet mandag til torsdag. Les mer om alle aktivitetene HER!

perler

Foto: Envato Elements

Kortkurs på Knuden 

Det nærmer seg høstferie og tradisjon tro arrangerer Knuden – Kristiansand kulturskolen mange spennende kortkurs. Gjennom de ulike kursene kan man lære noe nytt, utvikle sitt talent og få nye venner! Kursene arrangeres mellom 2. - 5. oktober, i skolen høstferie. Trykk HER for å få en oversikt over kursene for høstferien 2023.

ungdom som lager musikk

Foto: Envato Elements 

Spennende og lærerike høstferiedager på Søgne skole og- idrettssenter

Ønsker du å gjøre høstferien minneverdig? Bli med på Fritidsenhetens spennende aktivitetsdager skreddersydd deg. Vi skal være på Søgne skole- og idrettssenter, der vi har tilgang på et fantastisk utvalg av morsomme og lærerike aktiviteter som passer for alle interesser.

Vi setter opp gratis transport fra Rona, Rutebilstasjonen, Vågsbygd senter, Kilen og Haugenparken, så det blir enkelt for deg å delta! Det vil bli aktiviteter som foto, klatring, matlaging mm. OBS! 5.-7. trinn er fullpåmeldt. Meld inn ditt barn fra 8. trinn og oppover HER!

gutt med kamera

Foto: Fritidsenheten

Skattejakt på Gimle gård

Eierne av Gimle gård er bortreist og tjenestefolket er alene i huset. Det ryktes at den beryktede tyven Ole Høiland er i området! Hvor er sølvtøyet og smykkene?!

Bli med på skattejakt på Gimle. Dette blir en morsom opplevelse hvor du må lete høyt og lavt etter de stjålne smykkene på Gimle! Passer best for barn i alderen 4-10 år. Kjøp billetter HER!

dame på myren gård

Foto: Vest Agder-museet

Bind din egen bok på Kristiansand folkebibliotek

På verksted med bokkunstner Per Jonas Lindström får du binde din egen bok og fylle den med innhold. Verkstedet passer for alle, men små barn må være i følge med voksen.

Per Lindström er kunstner med virke i Oslo. I tillegg til kunstnerbøker arbeider han med maleri, skulptur og kollasj. Han har holdt bokverksted på biblioteker i hele landet og de siste 7 år har han gjestet Litteraturfestivalen på Lillehammer med verkstedet sitt. Les mer om arrangementet HER!

jente i biblioteket

Foto: Envato Elements

Flere aktiviteter på Søgne gamle prestegård

Søgne gamle prestegård har kultursøndag begge søndagene i høstferien, men 01. oktober blir det en kunstsøndag for store og små med kunstnerparet Hanne Thyholdt og Trond Skog! Det blir omvisning i utstillingen VARE kl. 13 i Galleri Fjøset, med ulike kunstaktiviteter som både barn og voksne kan delta på (gratis). Det er også åpne historiske utstillinger, åpent bygdemuseum og åpen kafé (kl. 12-16).

Ellers i høstferien prestegården åpne utstillinger tirsdag til fredag kl. 10-15.

oversikt over søgne gamle prestegråd

Bilde av Søgne gamle prestegård. Foto: Tor Erik Schrøder

jente som tover og fletter

Foto: Ane Øverås

Lån utstyr til tur- og fritidsaktiviteter på BUA

Sekk, telt, sovepose, kano og hengekøye er bare noen av tingene som BUA Kristiansand låner ut gratis til alle som bor i Kristiansand kommune! BUA holder åpent hver mandag, onsdag og torsdag fra klokken 17.00–20.00, og er å finne ved Sør arena på Lund.

Det kan anbefales å gå inn på hjemmesiden deres for mer informasjon rundt lånevilkårene, og for å få oversikt over hvilket utstyr som er tilgjengelig. Hjemmesiden finner du her.

Med ønske om en god høstferie for store og små!