Kristiansand kommune lanserer ny innbyggerapp

Kristiansand kommune har byttet innbyggerapp. Den nye appen, Civis, gir deg flere muligheter og gjør det enklere å få med seg nyheter og oppdateringer fra kommunen.

Sånn laster du ned appen:  

  1. Gå inn på App-store eller Google play og last ned Civis på din telefon.  
  2. Velg Kristiansand kommune (eventuelt andre kommuner). 
  3. Velg ditt område.  
  4. Velg kategoriene du er interessert i.
  5. Du er ferdig. Nå mottar du nyheter og varslinger fra Kristiansand kommune. 
  6. Har du hatt den gamle appen fra før kan du nå slette den.

bilde av ny innbyggerapp

Mer enn 12 700 innbyggere bruker i dag innbyggerappen til Kristiansand kommune.

– Med den ny appen håper vi at innbyggerne våre kan få nyttig informasjon og nyheter fra området de bor i og temaer de er interessert i. For eksempel "Kristiansand vest", “Kultur, fritid og frivillighet” og “Barnehage og skole”, sier kommunikasjonssjef Ingunn M. Kvivik. 

Bilde av kommunikasjonssjef ingunn kvivik

Ingunn Kvivik (foto: Kristiansand kommune) 

Viktig kanal for informasjon

Den nye appen, Civis, er mer brukervennlig og gir deg muligheten til å tilpasse hvilken informasjon du mottar fra Kristiansand kommune. Du kan velge mellom områdene Kristiansand nord, Kristiansand vest, Kristiansand øst, Kristiansand sentrum, Søgne og Songdalen og flere ulike nyhetskategorier. Ved å velge et spesifikt område, vil du kunne få med deg viktig informasjon som gjelder ditt bosted. Eksempler på dette er datoer for feiing eller aktivitetstilbud i ditt område.  

– Kristiansand kommunes nettside er den viktigste kanalen for å nå ut til alle innbyggerne. Sammen med våre sosiale medier er appen et viktig supplement for å nå ut med viktig informasjon til våre innbyggere, forklarer Kvivik. 

Appen fokuserer også i større grad på universell utforming, slik at alle våre innbyggere kan få glede av den. Flere andre kommuner har allerede tatt i bruk løsningen fra Civis med stor suksess, og innbyggerne er veldig fornøyde. Målet med appen er å kunne samle flere kommuner under én felles app.  

Innbyggere som allerede abonnerer på appen vil få en melding i appen om hvordan de kan oppdatere til ny app. Innbyggere som ikke har lastet ned appen fra før, kan laste den ned på vanlig måte.  

Samarbeid med flere andre kommune 

I tillegg til Kristiansand kommune kan du også velge å se oppdateringer fra flere kommuner. For eksempel kan innbyggere som har fritidsbolig i Bykle kommune også velge å motta nyheter herfra. 

– Flere kommuner på Agder vil gå over til den nye appen utover våren, og du som innbygger får derfor enda flere muligheter for å motta nyttig informasjon, dersom du for eksempel er pendler eller har fritidsbolig i andre kommuner, forklarer Kvivik.