Julemarked og Kompis åpner 25. november

Julemarkedet og skøytebanen Kompis åpner lørdag 25. november 2023 klokken 12.00. Velkommen til magisk julestemning på Torvet!

Bildet viser aktivitet på julemarkedet.

Åpningstider

Julemarkedet

I år åpner årets julemarked lørdag 25. november og holder åpent til torsdag 21. desember. Bodene som er plassert nærmest Markens gate vil holde åpent hver dag fra klokken 12.00–18.00, mens de som er plassert mot Rådhuset vil holde åpent torsdag–søndag fra klokken 12.00–18.00. Den siste uka holder alle bodene åpent mandag–torsdag klokken 12.00–18.00.

Skøytebanen Kompis

Kompis holder åpent alle dager til klokken 22.00, og skøytevogna vil også være tilgjengelig med gratis skøyter. Skøytevogna holder åpent i hverdager til klokken 20.00, og lørdager og søndager til klokken 18.00. 
Sesongens siste dag med Kompis er søndag 10. mars 2024. 

Den historiske juletreutstillingen

Den historiske juletreutstillingen kan ses inne i Rådhuskvartalet fra 2.-21. desember. Utstillingen er åpen mandag, onsdag og fredager fra klokken 08.00-15.30. Tirsdag og torsdager fra klokken 08.00-21.00, og lørdag og søndager fra klokken 12.00-18.00.

Les mer om den offisielle åpningen av utstillingen, samt tidspunkt for omvisninger inne på Vest-Agder-museets nettsider.  

Kunstutstillingen

Kunstutstillingen inne i Rådhuskvartalet har åpent 9. og 10. desember fra 12.00–18.00.

Årets julemarked blir det flotteste noensinne

Nytt av året er at alle julemarked-bodene blir plassert på den delen av Torvet som er nærmest Markens gate. Bodene vil bli plassert i en «julegate», og vi får dermed et mer intimt marked. Samtlige boder blir plassert på nedre del av torvet, mellom Markensgate og Kirkegata.
 
— I år vil du finne en god blanding av utstillere på julemarkedet. Selvfølgelig blir det mye deilig kortreist mat, til og med en verdensmester vil være på plass, sier prosjektlederen for julemarkedet, Lisan Gjendem, og tilføyer: 

— Håndarbeider, håndverksarbeider, tradisjonell norsk julebakst, oster fra Nederland, brente mandler, churros, søtsaker, søte kaker, produkter av pil, juledekorasjoner, leker og honning. Med andre ord - alt som hører julen til og mye mer! 

— Et helt nytt aktivitetsområde

Skøytebanen Kompis er også klar til å ta imot folk fra 25. november. Nytt i år er at det blir laget et aktivitetsområde til glede for barn og unge på samme del av Torvet som Kompis. 

— Vi prøver alltid å tilføre markedet noe nytt, og i år kan vi presentere et helt nytt aktivitetsområde på øvre del av Torvet, et fint supplement til skøytebanen Kompis. Her blir det «vippeapparater» for de minste, forteller Gjendem. 

— Spareskillingsbanken ser verdien av både skøytebanen Kompis og aktivitetsområdet, og har i år finansiert en helt ny curlingbane, som også er tilpasset de minste barna, fortsetter hun. 

I tillegg til aktivitetsområdet, lanseres det i år også et helt nytt kunstmarked. Stedet er Rådhuskvartalet, altså rett ved Kompis.  
 
– Helga 9. og 10. desember inviterer vi lokale kunstnere til kunstmarked inne i Rådhuskvartalet.  Dette er kjempespennende, og vi håper på mange utstillere, avslutter hun. 

Historisk juletreutstilling

Tradisjonen tro blir det historisk juletreutstilling også i år. Som vanlig vil flotte trær være utstilt i Rådhuskvartalet. Det er Vest-Agder-museet som er ansvarlig for den populære tradisjonen, som fenger både innbyggere og tilreisende.  

Bildet viser utstilte juletrær i Rådhuskvartalet.

Kontaktinformasjon

Dersom du har spørsmål eller andre henvendelser vedrørende julemarkedet kan du kontakte prosjektleder i Kristiansand kommune, Lisan Gjendem, på e-post eller tlf. 48 11 43 29.

De som er interessert i å delta på kunstmarkedet, kan sende en e-post til post.arrangement@kristiansand.kommune.no.

Bildene er tatt av Kjell Inge Søreide, på oppdrag fra Kristiansand kommune.