Forberedt på kraftig vind og snø

Kristiansand kommune er i beredskap i forbindelse med at det er meldt kraftig vind med svært kraftige vindkast og mulighet for inntil 20 centimeter snø. Publikum bes lørdag om ikke å bruke noen av lysløypene i kommunen.

Ikke bruk noen av lysløypene

Det ligger trær på kryss og tvers i alle lysløypene i Kristiansand, og Ingeniørvesenet har mange ansatte i full jobb med å rydde løypene for trær.  

– På grunn av alle trærne som har falt, ber vi om at ingen bruker noen av lysløypene før det er sikkert å bevege seg der igjen. Flere steder ligger det falne trær over ledningsnettet. Vi jobber nå intenst med å fjerne disse trærne, sier assisterende produksjonssjef i Ingeniørvesenet, Torfinn Jore. 

– Det er så mange innganger til lysløypene at vi ikke har mulighet til å sperre løypene. Derfor er meldingen kort og godt denne: Ikke bruk lysløypene inntil videre, sier Jore. 

(Publisert 21. oktober kl. 15.00)

Ikke bruk Kvernhusløypa

Ingeniørvesenet ber folk om inntil videre ikke å bruke Kvernhusløypa. Den går rundt Kvernhusvannet i Søgne. Grunnen er at mange trær er røsket skakke av den kraftige vinden. Flere trær har også falt over løypa. Derfor må mannskaper fra Parkvesenet vurdere og eventuelt sikre trær før løypa igjen kan tas i bruk.   
(Publisert 21. oktober kl. 12.12)

Ugunstig vindretning

– Meteorologisk institutt melder om økende vind fra nordøst langs kysten øst for Kristiansand fra fredag ettermiddag. De melder også at det kan komme opp til 20 centimeter snø fra natt til lørdag/lørdag morgen og fram til lørdag formiddagen, før nedbøren går over til regn. Vi setter derfor en viss beredskap fra fredag og til lørdag kveld, sier beredskapsleder Sigurd Paulsen.

  • Skoler og barnehager er bedt om å sjekke løse gjenstander og være obs med uteaktiviteter på grunn av den kraftige vinden fra en ugunstig vindretning.
  • Nødstrømsaggregat er sjekket
  • Brøytemannskapene er klare til å gå løs på bussveiene hvis snøfallet krever det. Disse veiene blir prioritert foran boligveier.
  • Bilene til hjemmesykepleierne blir skodd for vinterføre, slik at de som trenger hjemmesykepleie vil få besøk og behandling som vanlig. Avhengig av hvor hardt været blir, kan det bli forsinkelser.

Varsel og fargegradering

Det er oransje varsel som er sendt ut fra Meteorologisk institutt. Oransje farge betyr vær forberedt, værsituasjonen er alvorlig.  Det er altså ikke varslet ekstremvær (rødt varsel).  

Varselet

Fargene betyr

Værvarsel fra Yr

Hold avstand 

Agder Energi Nett ber publikum holde avstand til strømledninger som ligger på bakken og trær som har falt over en strømlinje. Det kan være livsfarlig å røre ledningene. 
Les mer her om hvordan du skal melde fra. 

Her er strømmen borte

Problemer på Statens vegvesens veier skal meldes til 175

Trær over kommunale veier

Fra fredag har det kommet mange meldinger om trær som har falt over kommunale veier, særlig i Søgne, Vågsbygd, Randesund og Søm. Flere ryddelag har jobbet med å fjerne trær både fredag og natt til lørdag. Arbeidet fortsetter lørdag. 

– Ta kontakt med kommunen hvis det er problemer på kommunale veier. Telefonnummeret er 38 02 93 63, sier beredskapsleder Sigurd Paulsen. 

(Illustrasjonsfoto: Kjell Inge Søreide)