En utstilling med kunst og poesi av forfulgte forfattere

Torsdag 2. november klokken 18.00-19.00 inviterer Hovedbiblioteket til utstillingen «… At hjertet ditt ikke sitter der det skal …». Utstillingen er gratis og åpen for alle.

Christina Leithe bidrar med sine bilder i utstillingen om forfulgte forfattere.jpg

Christina Leithe bidrar med sine bilder i utstillingen om forfulgte forfattere.

«… At hjertet ditt ikke sitter der det skal …» er hentet fra et dikt av fribyforfatter Ali Hayder. Under åpningsarrangementet vil du høre han og fribyforfatter Haile Bizen lese diktene sine selv. Utstillingen viser også fotokunst av Christina Leithe H. og tekster av Haile Bizen, Ali Hayder, Selma Yonus og Fatemeh Ekhtesari. Den er å se på Hovedbiblioteket fra 2. november til midten av januar.

— Vårt ønske på Kristiansand folkebibliotek har med denne utstillinga vært å løfte frem poesi og kunst i et samlet visuelt inntrykk, men også å sette fokus på poesien som blir skrevet i Norge av forfulgte forfattere, sier biblioteksjef Anne Kristin Undlien.

Utstillingen har fått økonomisk støtte av Agder fylkeskommune, Bergesenstiftelsen og Fritt Ord. Åpningsarrangementet er i samarbeid med Norsk Forfattersentrum Sørlandet.

Friby Kristiansand

Kristiansand kommune ble i 1998 friby for forfulgte forfattere som andre by i Norge. I 1999 kom den første forfatteren til Kristiansand. Etter dette har til sammen åtte forfattere hatt Kristiansand som nødhavn.

I 2006 ble Kristiansand medlem av organisasjonen ICORN, International Cities of Refuge Network. ICORN er en uavhengig organisasjon av byer og regioner som tilbyr ly til forfattere og kunstnere i fare, fremmer ytringsfriheten, forsvarer demokratiske verdier og fremmer internasjonal solidaritet.

Som friby påtar Kristiansand seg å være vertskap for en forfulgt forfatter, journalist eller skribent, og byen får en ny forfatter hvert andre år.

Kristiansand er medlem av organisasjonen ICORN, International Cities of Refuge Network. Det vil si at vi er en friby for forfulgte skribenter som for to år av gangen gir en forfatter eller journalist opphold. I Kristiansand er det folkebiblioteket som administrerer ordningen. Her kan du lese mer om dette arbeidet og hvem forfatterne er:

Kristiansand folkebibliotek - Friby Kristiansand