Bli med i Bærekraftig forretningsidé-konkurransen 2023!

Konkurransen er for gründere på Agder med forretningsidéer i utviklings/førkommersiell fase, og har søknadsfrist 20. august 2023.

Årets Bærekraftig forretningsidé-konkurranse er i gang. Konkurransen skal løfte frem gründere med bærekraftige løsninger, og bidra til fremtidige vekstbedrifter og arbeidsplasser i regionen.

Lenke til påmelding

Hvorfor delta?  

  • Alle finalister får pitche-trening og får vist seg frem for et relevant publikum.   
  • Arrangørene av Bærekraftig forretningsidé-konkurranse bidrar med premiering og oppfølging av vinneren med formål om å øke sjansen for realisering og suksess.  
  • Vinneren kan få dekket utgifter på inntil 150.000 kr, som etter avtale kan benyttes til: Kontorplass i inntil ett år (i Kristiansand, Arendal eller Mandal), rådgiving og tjenester for videre forretningsutvikling og støtte til relevante konferanser.

Kriterier for deltakelse

  • Deltakere må ha en forretningsidé som innebærer en løsning (produkt, prosess eller tjeneste) som støtter oppnåelse av et eller flere bærekrafts-mål. 
  • Virksomheten må være registrert i Brønnøysund før søknad leveres og ha registrert forretningsadresse i Agder. Det er ikke krav til selskapsform.  
  • Forretningsidéen skal være i utviklings-/ førkommersiell fase med et kommersielt potensial. 
  • Virksomheten har foreløpig ikke solgt produkter, løsninger eller prototyper på kommersielle betingelser/eventuelt ikke oppnådd vesentlige inntekter.  

Gjennomføring 

Etter søknadsfristens utløp vil en jury med representanter fra næringsliv, akademia og virkemiddelapparatet vurdere alle søknader og velge ut minst to søkere til en finale. Finalen holdes under et arrangement på Techpoint-konferansen i Kristiansand 14. september.

– Dette er en flott mulighet for finalistene som får vist seg frem for en jury, investorer og et publikum som er interessert i innovasjon. Vi gleder oss til en spennende konkurranse, sier næringssjef i Kristiansand kommune, Geir Haugum.

Alle som kommer til finalen vil få profesjonell veiledning og trening i å fremføre sin presentasjon. Denne treningen er obligatorisk. Første veiledning er felles og finner sted mandag 28. august. Deretter vil det være individuell trening fordelt på to dager i perioden 28. august - 08. september, totalt ca. 4 timer. Deltakerne forventes å legge ned et godt arbeid med sine presentasjoner i denne perioden. 

Det tas forbehold om eventuelle endringer knyttet til finalearrangement.

Om fjorårets konkurranse

alle_pa_scenen.jpg

Fjorårets finalister sammen med fylkesordfører Arne Thomassen. Gründerbedriften Norsjór gikk av med seieren i 2022. Foto: Business Region Kristiansand

Kontakt

Har du spørsmål om konkurransen? Kontakt

Stein Otto Daatland

Tlf: 997 11 819

Alice Leland Høye

Tlf: 936 36 120