Velkommen til finale i bærekraftig forretningsidé-konkurranse 2022

Alle med interesse for innovasjon ønskes velkommen til to spennende timer med gründerkonkurranse og presentasjoner fra Skagerak Capital, Nekkar og Pleco Marine 3. november klokka 18.00-20.00.

(Artikkelfoto: Mostphotos)

Er du interessert i bærekraft, innovasjon, finansiering og utvikling av nye løsninger i næringslivet på Sørlandet? De er dette en god anledning til å få påfyll i en hyggelig ramme.

Virksomheter på Agder som er relevant til satsingsområder som finalistene representerer oppfordres spesielt til å delta på arrangementet. Finalistene ser etter gode innspill, samarbeidspartnere og investorer.

Arrangementet er 3. november på Hotel Norge i Kristiansand fra 18.00 til 20.00 og. Det er gratis, men vi ber likevel om at du melder deg på.

Her finner du lenke til påmelding

Fylkesordfører Arne Thomassen innleder og sette innovasjon i Agder i perspektiv før finalistene inntar scenen med sine presentasjoner.

Finalister

MicrosoftTeams-image (2).png

Mykos – Bærekraftig emballasje for transport av fisk

Mykos vil lage innpaknings- og fraktemballasje, med særlig fokus på emballasje for frakt av fisk, ved hjelp av råvarer fra norsk skog. Markedsundersøkelser er gjennomført og utvikling av en prototype er i gang. Fiskekasser lages i dag av isopor og befraktere av fisk er en viktig målgruppe for selskapet. Materialet er nedbrytbart, og helt fritt for skadelige stoffer. Mykos skal gjennomføre forskning og utviklingsarbeid og søker nå lokale samarbeidspartnere.

Norsjór – Rensing av skipsskrog for reduksjon av drivstofforbruk og spredning av fremmede arter


Norsjór bruker laserteknologi til å rense skipsskrog, uten å skape miljøavfall, for å redusere drivstoffbruk og spredning av fremmede arter til nye økosystem. Dette representerer dokumenterte, viktige utfordringer for den maritime industrien. Løsningen sørger for at det ikke blir biologisk avfall fra rensingen. Selskapet har fått støtte fra blant annet Innovasjon Norge. Norsjór søker lokale private investorer og samarbeidspartnere tilknyttet maritim industri.


Vantu – Nytt konsept for bærekraftig turisme

Vantu bruker algoritmer til å hjelpe campingvan-reisende med å finne fine steder å besøke uten å legge press på naturen. Vantu er en kompanjong-app som bruker dyp læring for å hjelpe brukeren til å finne egnede overnattingssteder. Selskapet ble etablert etter at teamet vant den EU-støttede idéutviklingskonkurransen Cassini Hackaton i mai 2022 og er kvalifisert til trinn 2 i Kjeller Innovasjons og European Space Agency sitt inkubatorprogram Nordic Launch.

Hvem som vinner finalen avgjøres av et dommerpanel fra DNB, BDO, Innoventus Sør og Business Region Kristiansand.

Foredrag

Mens dommerpanelet diskuterer seg frem til en vinner, serveres det interessante foredrag om risikokapital, bærekraftige forretningsmodeller og gründererfaringer.


Risikokapital til Agder v/Skagerak Capital


Skagerak Capital forteller om det nyetablerte fondet "Agder Seed" som skal bidra til bærekraftig vekst i Agder.Ved investeringsanalytiker Tone Kvåle. Skagerak Capital investerer i og akselererer selskaper som utvikler nye teknologier med positiv innvirkning på samfunnet, og som har internasjonale ambisjoner og vekstmuligheter.

 

Tone Kvaale.png

Tone Kvåle, Skagerak Capital

Nekkar ASA om innovasjonsarbeid

Utvikling av bærekraftige forretningsmodeller v/ Nekkar ASA
Det børsnoterte og kristiansandbaserte selskapet Nekkar gir oss et innblikk i hvordan det skaper vekst gjennom å utvikle nye bærekraftige forretningsmodeller ved siden av eksisterende virksomhet. Ved direktør for strategi og forretningsutvikling, Terje Berntsen. Berntsen er også forsker innen bærekraftige forretningsmodeller ved Universitetet i Agder.

Terje Berntsen - Nekkar.png

Terje Berntsen, 

Vår gründerferd v/ Pleco Marine


Fjorårets vinner av Bærekraftig forretningsidé-konkurranse Pleco Marine deler sin historie og erfaringer fra deres gründerferd frem til i dag. Ved Tobias Øverli. Pleco Marine AS er et bioteknologiselskap som driver med kultivering og prosessering av mikroalger til bruk i oppdrettsnæringen på en lønnsom og bærekraftig måte.

Tobias Øverli.png

Tobias Øverli Pleco Marine

 

Vi gleder oss til å se deg!


Tid: Torsdag 3.11. klokken 18.00 til 20.00
Sted: Thon Hotel Norge, Dronningensgate 5, 4610 Kristiansand

Påmeldingsfrist: 1.11.22.

 

Her finner du lenke til påmelding

Eventuelle spørsmål kan rettes til Stein Otto G. Daatland på telefon 99 71 18 19.