Tour of Norway kommer til Kristiansand!

I 2019 bød Tour of Norway på en fantastisk sykkelfest i Kristiansand, og fredag 27. mai kommer sykkelrittet tilbake til byen! 

Foto: Szymon Gruchalski

Tour of Norway 

Tour of Norway er et stort internasjonalt sykkelritt som skal gå over seks dager fra Vestlandet, til Østlandet og over til Rogaland 24. til 29. Mai. Den fjerde etappen går fra Hovden med målgang i Kristiansand.

I årets ritt stiller totalt 19 lag hvorav 10 av dem er World Tour-lag. De største norske profilene stiller til start. Blant dem er Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm fra Intermarche Wanty Gobert. I tillegg stiller også det norske sykkellaget Uno X til start.

Rittet vil bli sendt direkte på TV2, og distribueres videre til en rekke andre land via Eurosport eide GCN Global Cycling Network. I tillegg er det gjort avtale med L’Equipe France og RTBF i Belgia med flere.

Mer informasjon om sykkelrittet og hvilke lag som deltar finner du på arrangørens nettsider.

Foto: Szymon Gruchalski

Bedre startfelt enn noen gang

Fredag 27. mai kommer sykkelrittet til Kristiansand for å avslutte sin fjerde etappe. Årets løype i Kristiansand er nesten helt identisk som Tour of Norway i 2019, med unntak av at rytterne denne gang kommer inn i rundløypa ved UiA/Spicheren. Målgang er forventet klokken 18.00 i Tresse.

Tore Løvland er arrangementskoordinator i Kristiansand kommune, og prosjektleder for Tour of Norway Kristiansand. Han gleder seg til å få sykkelrittet tilbake til byen. 

– Det er en stor glede å kunne få Tour of Norway tilbake til Kristiansand! Det er et bedre startfelt enn noen gang, med hele 10 World tour-lag som stiller til start med store, norske profiler! Det vil også arrangeres barneritt i Tresse, så nå er det bare å glede seg, sier Løvland.

Tour of Norway for kids

I Tresse arrangeres Tour of Norway for kids fra klokken 13.00 til 15.00. Rittet er åpent og gratis for alle mellom 0 og 12 år, og alle som deltar får t-skjorte og premier. Barnerittet kjører fire klasser: trehjulssykkel og støttehjul, 5-6 år, 7-8 år og 9-12 år. 

Påmelding til Tour of Norway for kids finner du her. Det vil være mulig å melde seg på helt frem til starttidspunktet.

Ta med egen sykkel og hjelm, og bli med på en aktiv og gøyal dag!

Bilde fra Tour of Norway for kids i Lillestrøm. Foto: tourkids.no

Stengte veier 

Sykkelrittet avsluttes med to og en halv runde i Kvadraturen, og dette innebærer stengte veier. Arbeidet med å kartlegge områdene er gjort i samarbeid med politiet, AKT, Statens vegvesen og Parkeringsenheten.

Veiene som stenges i forbindelse med Tour of Norway er Tretjønnveien, Jegersbergveien, Østerveien, Dronningens gate, Vestre Strandgate, Havnegata, Østre Strandgate, Elvegata, Marviksveien, Østre ringvei, Bjørnebakken, Borghilds vei og Bergtoras vei. Stenging av veiene vil vare fra klokken 16.30 til 19.00.

Det vil være mulig for beboere på Lund å kjøre via Ringknuten/Vigeveien, samt at beboere til og fra Tangen kan kjøre via Vollgata. Dette gjelder privatbiler.

I forbindelse med sykkelrittet, vil det også bli satt opp en rekke «parkering forbudt»-skilt 48 timer før rittet i hele traseen rundt målområdet i Tresse. I tillegg blir det parkering forbudt i hele Dronningens gate, Østre Strandgate, Elvegata og Havnegata med tilhørende stikkveier 27. mai. Folk med bosoneavtalter som blir berørt vil bli henvist til alternativ parkering i den aktuelle perioden.

– Ved å ha Tour of Norway i Kvadraturen betyr det massive stenginger av gater når det nærmer seg målgang. Et arrangement på denne størrelsen medfører mye stenging, og vi oppfordrer alle som er berørte av stengte veier til å planlegge dagen godt, sier Løvland.

Kart over rundløypa i Kristiansand

Kart over løypa i PDF-format finner du her

Kontaktperson

Tore Løvland
Arrangementskoordinator
906 87 918