Skoleskipet Sørlandet vender hjem

Søndag 5. juni kommer Skoleskipet Sørlandet tilbake til Kristiansand.

Etter et minnerikt skoleår for de 60 elevene ombord på Skoleskipet Sørlandet kommer de nå hjem. Skipet anløper Kai 6 den 5. juni kl. 12:00. På kaien venter rundt 200 foreldre, søsken og besteforeldre lengselsfullt på at deres kjære skal komme hjem etter en ni måneders dannelsesreise.

På programmet står underholdning av «Blæsen», Fullriggeren Sørlandets Shantykor og salutt ved Christianssand Artillerie Compagnie.  

–  Vi regner også med at alle byens fritidsbåter i god tradisjon ønsker henne velkommen når hun seiler inn Vestergapet i 11-tiden, sier daglig leder for Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet, Knut Arne Gjertsen.  

Alle er hjertelig velkomne på havna den 5. juni kl. 12:00  

Sorlandet-pa-vei-fra-Bermuda-til-Kristiansand-CHR-00917- Foto_Anders_Bergsvik.JPG

Skoleskipet Sørlandet på vei fra Bermuda til Kristiansand. Foto: Anders Bergsvik.

Sørlandet seilte ut under pandemien den 22. august i fjor. Kommunen hadde sørget for vaksinering av samtlige. I løpet av skoleåret har de besøkt ca. 15 havner i Europa, Afrika, Karibia og krysset Atlanterhavet to ganger. I tillegg til full skolegang på Vg2-nivå har elevene vært en viktig del av skipets drift.  

 –  Jeg pleier å si at de reiser ut som unge jenter og gutter, og kommer hjem som unge voksne med noen erfaringer som deres jevnaldrende ikke har sett maken til, avslutter Knut Arne Gjertsen.