Seiershelg for Samsen kulturhus!

Det var en seiershelg for Samsen kulturhus når både Filmverkstedet vant årets beste fiksjonsfilm på Amandus, og talentprogrammet Film 20+ ble tatt ut til Kortfilmfestivalen.

– Dette er en fjær i hatten for Samsen, og en fantastisk validering av at filmtilbudene vi driver for unge har noe for seg, sier fagansvarlig Ola Røyseland og tilføyer:

– Ekstra stas er det at deltakerne i det ferske talentprogrammet Film 20+ ble tatt ut til Kortfilmfestivalen. Det er jo ikke en studentfestival engang. Her skal de konkurrere med profesjonelle i bransjen! 

"Vehement" ble årets fiksjonsfilm

Hedda Drøsdal, Julia Odette Tyrkiel og Morten Nordby Lilleøygard mottar prisen "Amandus Ung- beste fiksjon" for filmen "Vehement" under årets Amandusfestival. Foto: Amandusfestivalen

Amandus er en nordisk filmfestival og konkurranse for unge filmskapere, som holdes årlig i Lillehammer. Det er Julia Odette Tyrkiel og Hedda Drøsdal fra Filmverkstedet, som står bak kortfilmen «Vehement». Filmen har de både regissert, klippet og spillet i selv. I tillegg har deltakerne Morten Nordby Lilleøygard, Tore Sander Husom Malja, Pia Bratterud og Peder Carlsen vært med i produksjonen.

Filmverkstedet er Samsen sitt filmtilbud for ungdom mellom 15 og 20 år, som holdes hver torsdag klokken 16-20. Tilbudet skal være et felles møtepunkt for filminteresserte ungdom, hvor de kan være med på å lage kortfilmer med profesjonelt utstyr. Det er heller ikke første gang deltakere fra Filmverkstedet vinner en pris. I 2021 vant "The Breadheads: Green-haired Alien" pris, og i 2020 ble kortfilmen "Delinquents" nominert.

Her kan du se kortfilmen "Vehement":

"Død, fødsel og nakenbading" er tatt ut til Kortfilmfestivalen

Bilde fra innspillingen av Film 20+ sin kortfilm "Død, fødsel og nakenbading". Foto: Samsen kulturhus

Deltakerne fra talentprogrammet Film 20+ har laget en kortfilm, som er valgt ut til å delta i konkurransen om årets norske kortfilm på Kortfilmfestivalen. Film 20+ er Samsen sitt talentprogram for unge filmskapere i samarbeid med Sørnorsk Filmsenter. Deltakerne må søke om å få plass, og målet er å lage korte fiksjonsfilmer av høy kvalitet.

Kortfilmfestivalen arrangeres hvert år i Grimstad og er en kort- og dokumentarfilmfestival med konkurranseprogram i norsk og internasjonal kortfilm, norsk dokumentar og musikkvideo.

Her kan du se filmen "Død, fødsel og nakenbading" som er regissert av Vilde Dahlen:

Mer informasjon

Les mer om Samsen kulturhus på kommunens hjemmeside.

Mer informasjon om Samsen sine filmtilbud finner du her.