Kristiansand er vertskap for flere hundre utenlandske turoperatører

Første uka i april blir det storinnrykk av rundt 270 turoperatører og agenter fra 22 land som kommer til Kristiansand. Byen har dermed en unik mulighet til å posisjonere seg for et internasjonalt reiselivsmarked.

Posebyen-i-Kristiansand-VS-00669- Foto_Adam_Read_smaller.JPG

(Foto fra Posebyen Adam Read)

Norwegian Travel Workshop (NTW) er reiselivets viktigste møteplass, og arrangeres årlig av Innovasjon Norge i samarbeid med det lokale destinasjonsselskapet (i Kristiansands tilfelle Visit Sorlandet)

– Vi er utrolig glade og stolte over å være vertskapsby for Norwegian Travel Workshop 2022, sier Synnøve Elisabeth Aabrekk, daglig leder i Visit Sørlandet og legger til at det er 15 år siden forrige gang Kristiansand hadde gleden av å huse arrangementet.

Bilde-Synnøve-Aabrekk.jpg

Synnøve Aabrekk (Foto: Visit Sørlandet)

Setter Kristiansand på kartet

– Det er stor stas for Kristiansand å få være vertskap for så mange potensielle samarbeidspartnere fra andre land. Dette er en unik mulighet til å vise frem noe av alt det fine vi har både innen natur- og kulturbaserte opplevelser sier ordfører Jan Oddvar Skisland.

– Neste uke begynner Holland Norway Lines med seilinger som kobler oss tett på sentrale deler av Europa, og når Kunstsiloen åpner vil vi tiltrekke oss en ny type tilreisende.

Jan Oddvar Skisland.jpg

Jan Oddvar Skisland (Foto: Anne-Lise Norheim)


På programmet står blant annet båttur i skjærgården, spennende byvandringer med ulike temaer, lokale matopplevelser, et rikholdig aktivitetsprogram og kulturinnslag - alt gjennomført med sørlandsk gjestfrihet.

Fiskebrygga-i-Kristiansand-VS-00826- Foto_Victoria_Nevland_smaller.JPG

Fiskebrygga er et av målene når Kristiansand er vertskap (Foto: Victoria Nevland). 

Innbyggerne i Kristiansand vil derfor oppleve flere mennesker fra ulike deler av verden som tar sin plass i bybildet i perioden 4. – 7. april. NTW vil være til stede på Fiskebrygga mandag kveld, på Kilden teater og konserthus tirsdag, og ute på byens restauranter onsdag kveld, i tillegg er de Sørlandshallen på dagtid. Så oppfordringen er herved gitt: Hjelp oss å vise byen fra sin beste side!

Her kan du lese mer om programmet. 

 

Kilden-Teater-og-Konserthus-VS-00987 _smaller.JPEG

Et besøk på Kilden teater og konserthus står også på programmet (Foto: Hufton + Crow)