En stor takk til Natteravnene

I over 30 år har Natteravnene vært med å skape trygghet i bygatene i Kristiansand. Torsdag 13. oktober inviterte vi alle som natteravner til en spennende og innholdsrik takkefeiring!

Foto: Kristiansand kommune

En stor takk til våre gule engler

Ordfører Jan Oddvar Skisland åpnet markeringen med å takke alle som natteravner for den innsatsen de legger ned i å skape et tryggere samfunn i Kristiansand. I over 30 år har Natteravnene vært med å skape trygghet i bygatene i Kristiansand. Det hele startet gjennom et privat initiativ i 1990, og den første offisielle vandringen under fanen Natteravnene ble gjennomført i februar 1991.

Ordfører Jan Oddvar Skisland som åpner markeringen. Foto: Kristiansand kommune

– Alle som har deltatt i Natteravnene er med i en gigantisk dugnad bestående av skoleforeldre, organisasjoner, menigheter, bedrifter og politiske partier. Og ikke minst andre frivillige. De vidunderlige enkeltfrivillige som stiller opp jevnlig og ofte, fordi de bryr seg om ungdom, og fordi de tror på slagordet "sammen skaper vi trygghet", sier natteravnkoordinator Irene Kaspersen og tilføyer:

– Natteravnene i Kristiansand ønsker å rope ut en stor takk og gi noe tilbake til de som opp gjennom årene har tatt på seg den gule vesten og vandret gatene trygge. Vi ønsker også å gi en stor takk til gode samarbeidspartnere som ser, løfter og gjør oss enda bedre. Takk til politiet, vekterne, ambulansepersonell, kommunen og ikke minst hotellene som gir oss mat og rom. Vi ønsker også å takke det nasjonale natteravnrådet og Tryg. Uten disse hadde det ikke vært noe å feire!

Fra venstre: Tore Løvland, Anne Hilde Carlsen Nguyen, Frode J. Nilsen, Terje Roland, Talal Haidar, Morten Brandt. Foto: Kristiansand kommune

Foreldre må se og forstå

Under markeringen holdt programleder Leo Ajkic et foredrag om ungdom og rus, og Søgne danseklubb underholdt med dans. Gjestene ble også invitert til en innholdsrik sofaprat mellom Leo Ajkic, Joel Nziza og politiet om hvordan voksne kan samspille bedre med ungdom.

Bilde av Leo Ajkic. Foto: Kristiansand kommune

– For mange foreldre kan det føles maktesløst å snakke med barna sine. De er redde for hvordan det skal gå med egne barn, og opplever ofte å føle seg enten for naiv eller for streng. For mange er det vanskelig å vite hvordan man skal kommunisere for å ikke skyve ungdommen bort, sier Kaspersen.

– Utviklingen viser at ungdommene som kommer til byen blir stadig yngre, og de får lett tak i både rus og alkohol. Det er oftere slåssing, bruk av våpen og bruk av sex som press- og betalingsmiddel. Natteravnene har tenåringsforeldre som vår viktigste målgruppe, fordi vi syntes det er viktig at de ser og forstår det samme som vi ser på byen. Vi trenger foreldre som gjør seg tilgjengelig, og som viser ungdommen sin at de bryr seg, avslutter Kaspersen.

Fra venstre: Leo Ajcik, Joel Nziza og Jonas Engedal Lunde. Foto: Kristiansand kommune

Mer informasjon

Natteravnene i Kristiansand er mennesker over 23 år som skaper trygghet for ungdommene som befinner seg i Kristiansand sentrum i helgene. Du kan lese mer om natteravnordningen her.