Voiebyen og Bråvann 24. november

I dialogmøtet i Voiebyen og Bråvann 24. november ble det fremhevet at bydelen har gode bomiljø hvor både frivillige, velforeninger, kommunen og organisasjoner jobber for å tilby aktiviteter for innbyggere.

Banner-kopi.jpg

I løpet av dialogmøtet kom det fram mange innspill, både fra de som fikk ordet i møtet, og fra innbyggere som deltok på nett. Ved å klikke på knappen under kan du følge prosessen med å svare ut disse innspillene.

Når du kommer til tabellen: Klikk i ei rute, og så på den blå pila, for å se hele teksten.

Innspill og svar

 

1500_Voiebyen dialogmøte gymsalen.jpg

Dialogmøtet med formannskapet i Voiebyen og Bråvann ble holdt 24. november. Foto: Kristiansand kommune

Leon Øgrey Brandsdal fra niendeklasse ved Møvig skole var klar i sitt budskap til politikerne. Gjennom konkrete eksempler viste han at kommunen bryter opplæringsloven om et godt læringsmiljø.  Uro i klasserommet bidrar til lite effektiv læring og Brandsdal mener at 30-40% av tiden han tilbringer på skolen er bortkastet. 
– Skolen får ikke nok ressurser og elevene får ikke undervisningen de har krav på, konkluderte han.

Gode bomiljø, men trafikale utfordringer

Britt Møll Abrahamsen snakket på vegne av velforeningene i Voiebyen.  Hun innledet med å fortelle om det som ble kalt «Suppagjengen» som på 70-tallet bidro til utrivelige forhold i Voiebyen.  Men takket være innsats fra frivillige, kommunen og politiet, klarte man å få bukt med de problemene som dette miljøet skapte.  I dag opplever beboerne gode bomiljø. Offentlige tilbud er gode og området har fått egen dagligvarebutikk.

Av utfordringer trakk hun fram enkelte skoleveier som var utrygge på grunn av høy fart og manglende skilting om skolevei.  Vågsbygdveien er overbelastet, og beboerne frykter at forholdene blir verre dersom de trafikale forholdene mellom Kjos og Flekkerøytunnelen ikke bedres for Kroodden bygges ut.

Oppgradering av aktivitetsbinge på Bråvann

Bråvann og Rådyrveien er boområdene på andre siden av Langenesveien.  Christian Helgesen fra Bråvann velforening snakket seg varm om det gode oppvekstmiljøet på Bråvann. Mange barnefamilier bor i området og flere flytter til. Beboerne på Bråvann er godt fornøyd med tilrettelegging av badeplass.  Nå er velforeningen i gang med å oppgradere en aktivitetsbinge som hadde ligget brakk i en del år. Beboerne i Rådyrveien er også fornøyde, men de ønsker et initiativ fra kommunen for å redusere ulempene de har som følge av kommunens boliger for rusavhengige.

Fritidsklubben skal være en trygg møteplass for unge

Fritidsleder Cecilie Mund Upsahl er opptatt av å skape en god og trygg møteplass for ungdommene i Voiebyen. En forutsetning for dette er tilstedeværende voksne. Hun setter stor pris på de voksne som stiller opp når ungdommene samles. Fritidsklubben kan skilte med et bredt spekter av aktiviteter, og Upsahl fortalte at de la vekt på at noen av aktivitetene skulle være kreative i tillegg til mer tradisjonelle som spill og baking. Klubbens utfordringer er et kontinuerlig behov for voksne medhjelpere og budsjetter som bidrar til å holde aktivitetsnivået oppe. Fritidslederen avsluttet med å si at hun føler seg privilegert som får lov til å jobbe med denne gruppa.

Voie menighet med nytt tilbud for dem uten SFO

Birgitte Engestøl er menighetsrådsleder i Voie menighet, en menighet som er tuftet på mye frivillig arbeid.  Barn og unge har alltid vært i fokus.  Og menigheten vil være med på dugnaden i kampen mot utenforskap og for økt inkludering. I høst startet menigheten med et nytt tilbud for de som ikke har SFO-ordning, dvs. barna fra 5. klasse og oppover. Totalt deltar over 80 barn på ordningen. Menigheten har kjøpt inn en minibuss slik at de kan hente barn fra skoler og bringe de trygt hjem om ettermiddag og kveld.  Dette er et tilbud som er mulig takket være pensjonister som stiller opp. Engestøl opplever det som en tillitserklæring når ungdom tok med seg venner til kirka fordi det var problematisk å ha venner hjemme.

1500 Birgitte Engestøl Voie menighet.jpg

Birgitte Engestøl, menighetsrådsleder i Voie menighet, sa at menigheten er tuftet på frivillighet og jobber for at barn og unge skal bli inkludert for å huindre utenforskap. I høst startet menigheten med et nytt tilbud for de som ikke har SFO-ordning,fra 5. klasse og oppover. Foto: Kristiansand kommune.

Personlig utvikling og mestring i Sjøspeiderne

Sjøspeiderne i Vågsbygd er viden kjent for sitt arbeid. Det er ikke uten grunn at det er venteliste for å bli medlem. Sjøspeiderne teller i dag 230 medlemmer.  Sebastian Bø er gruppeleder for 7. sjø som har vært i drift i mer enn 80 år.  Gjennom en flott fotopresentasjon viste han hva de holder på med.  Gruppelederen poengterte at de ikke har fokus på konkurranse, men personlig utvikling og mestring. Det innebærer at de lærer å seile større og større båter etter hvert som de ble eldre. 

Sjøspeiderne er kjent for sitt prosjekt med ungt lederskap hvor de eldre får være ledere for de yngre.  Sebastian Bø kom også med et hjertesukk overfor politikerne.  De har hatt noen mindre byggeprosjekter som involverer kommunen som bygningsmyndighet, men satt igjen med en opplevelse av at kommunen ikke alltid er like enkel å samarbeide med.  Han ønsker seg en litt smidigere administrasjon, slik at de slipper å bruke for mye tid og krefter på det han oppfatter som unødvendig byråkrati.

Løypeutvalget i I.K. Våg

Løypeutvalget i I.K.Våg er frivillighet på sitt beste. Rundt 30 pensjonerte mannfolk som sjauer sammen for å få til bedre løyper for turfolket i Vågsbygdskauen. Tor-Kåre Høsteland fortalte at de nå hadde hele 10 mil med løyper som de vedlikeholdt. Resultatet var sikringstau i bratt terreng, bedre skilting, livbøyer ved vann, steintrapper og tilrettelegging som gjør det enklere å forsere myrer og bekker.
–Det beste med hele Vågsbygdskauen er Svingervann naturreservat, og tilrettelegging av stier handler også om å beskytte naturen utenfor stiene, konkluderte Høsteland.

1500 Tor_Kåre Høsteland IKVaag2.jpg

Løypeutvalget i I.K.Våg består av rundt 30 pensjonerte mannfolk som sjauer sammen for å få til bedre løyper for turfolket i Vågsbygdskauen. Her presenterer Tor-Kåre Høsteland deres innsats for et bedre turmiljø.Foto: Kristiansand kommune

Lenke til video av møtet