Trainee hos oss

Vi har mange traineer som er utplassert hos oss. Kanskje du kan bli en av dem?

Hvert halvår er det utplassert flere traineer i Kristiansand kommune gjennom traineeordningen Trainee Sør.

Kristiansand kommune var med å starte Trainee Sør i 2005, og har siden den gang hatt en rekke traineer med forskjellige og varierte fagbakgrunner.

Trainee Sør er et regionalt traineeprogram basert på et helt unikt nettverksamarbeid mellom om lag 40 virksomheter på Sørlandet. Hvert år ansettes nyutdannede kandidater som får arbeidserfaring fra flere virksomheter på Sørlandet, både i offentlig og privat sektor. 

Programmet gir traineene en unik kontaktflate overfor fremtidige arbeidsgivere i regionen. For nyutdannede mastergrads-kandidater representerer derfor Trainee Sør en døråpner for de som ønsker seg arbeidsplass og karriere på Sørlandet.

Møt våre traineer

Kimberley Pallenschat

Portrett av Kimberley Pallenschat

Kimberley Pallenchat, Trainee. Foto: Kristiansand kommune.

Kimberly har studert Sosialantropologi og internasjonale studier og har sin andre plassering i Strategienheten i Kristiansand kommune. 

Hun jobber tett på internasjonal koordinator og er med på å organisere Demokratiuka og Europakonferansen. I tillegg til dette skal hun jobbe med parlamentarisme. 

 - Noe som gjør det spennende å jobbe i Kristiansand kommune er å kunne jobbe på tvers av fagområder og være i kontakt med mange ulike aktører både internt og eksternt. Jeg er også veldig interessert i tematikken jeg for lov til å jobbe med. Dette er alt fra bærekraft, lokaldemokrati, menneskerettigheter, ytringsfrihet og europapolitikk.

Kristian Johnsen 

Kristian_lysere.jpg

Kristian Johnsen, Trainee. Foto: Kristiansand kommune

Kristian har en master i Ledelse og har sin andre plassering i Virksomhetsstyring i Kristiansand kommune.

Hans hovedoppgaver er å være prosjektstøtte i kommunens ressursplanleggingsprosjekt (ERP-prosjekt). Kristian er med å jobbe på prosjektets konseptfase, og er koblet på et ressursstyringsprosjekt som er i sluttfasen.  

- Det er gøy å få en så sentral rolle i arbeidet med kommunens ERP-prosjekt, som påvirker så mange.

Antonia Santi

Antonia.jpg

Antonia Santi, Trainee. Foto: Trainee Sør.

Antonia har en master i Samfunnskommunikasjon og har sin tredje og siste plassering i Kommunikasjonsenheten i Kristiansand kommune. Hun har tidligere hatt en plassering i kommunens program Flere i arbeid. 

Hennes hovedoppgaver er å jobbe med kommunens internkommunikasjon og nettsider. Hun er blant annet med i arbeidet med videreutvikling av kommunens intranett og i arbeidsgruppen for profileringen av kommunen som arbeidsgiver. 

Jobb hos oss

Hva går jobben din ut på?

- Jeg er trainee og jobber som kommunikasjonsrådgiver, i programmet flere i arbeid i Kristiansand kommune.  

Hva er det mest spennende med jobben din?

- Det mest spennende med jobben min er at jeg får være med på mange ulike aktiviteter og at jeg får jobbe med masse forskjellig folk og forskjellige organisasjoner.  

Hva inspirerer deg i jobben din?

- Det som inspirerer meg, er at så mange mennesker samarbeider om å hjelpe de som har havnet utenfor.  

Hvorfor vil du anbefale andre å søke jobb i kommunen?

- Jeg vil anbefale andre å søke jobb i kommunen fordi det er en stor organisasjon, hvor du kan prøve ut mye forskjellig, lære mye nytt, så er det også et godt arbeidsmiljø kommunen. Det er alltid noen å spørre om hjelp, og det er alltid noen å sitte med i lunsjen.