Kultur og fritidstilbud

Her finner du informasjon om hvordan du kan gjøre deg kjent med byen og holde deg oppdatert på hva som skjer gjennom ulike arrangementskalendere, kart, kultur og fritidstilbud.

Bilde av Kilden. Foto: Lars Gunnar Liestøl

Hva skjer i byen?

090920_1.jpg

Foto: Tor Erik Schrøder

Du kan holde deg oppdatert på hva som skjer i Kristiansand ved hjelp av disse arrangementskalendrene:

Kristiansander.no

Inne på Kristiansander.no finner du arrangementer og informasjon om Miljøuka, En by for alle, Demokratiuka, frivillighetsenheten og kulturredaksjonen. I tillegg kan frivillige lag og organisasjoner få inn sine arrangementer og aktiviteter i kalenderen.

Arrangementskalenderen finner du her. 

Visit Sørlandet

Visit Sørlandet har en arrangementskalender med oversikt over ulike festivaler, konserter, utstillinger og arrangementer.

Arrangementskalenderen finner du her. 

Student samskipnaden i Agder (SiA)

SiA har sin egen studentkalender med oversikt over ulike arrangementer. 

Studentkalenderen finner du her. 

Fritid

Tur- og friluftslivskart

For å bli bedre kjent med byen anbefaler vi deg å ta i bruk temakartet. Her kan du hake av på ulike kategoribokser og innhente nødvendig informasjon. Her finner du blant annet bosoneparkering, sykkelkart, luftsonekart og rodekart.

temakart2.png

Temakartet finner du her.

Har du lyst til å skaffe deg oversikt over merkede tur- og friluftsruter, skiløyper og ulike idrettshaller, idrettsanlegg og treningssentre så er vårt tur- og friluftslivskart noe for deg! 

Tur- og friluftslivskartet finner du her.

På dette kartet er også kulturminner og severdigheter avmerket. Populære turområder i Kristiansand er for eksempel Baneheia, Kvernhusvannet, Jegersberg, Odderøya, Bertes bukta, Lille prekestolen i Vågsbygd eller en tur rundt på Flekkerøya.

Tips om populære friluftsområder, løyper, strender og badeplasser finner du her. 

Mer informasjon om kommunens ulike idrettsanlegg finner du her. 

Foto: Kristiansand kommune

Lån gratis fritidsutstyr på BUA

BUA Kristiansand ligger på Sør Arena og her kan du låne alt fra telt, lavvo, kano, SUPbrett, ski, akebrett, rulleskøyter og mye mer! BUA Kristiansand har åpent mandager, onsdager og torsdager kl. 17.00-20.00. Mer informasjon om BUA finner du her.

BUA Kristiansand sin hjemmeside.

Foto: Kristiansand kommune 

Kultur

Bibliotek

I Kristiansand kommune har vi syv ulike bibliotek på Flekkerøya, Finsland, Hellemyr, Nodeland, Tangvall, Vågsbygd og Kvadraturen. Hovedbiblioteket ligger midt i Kvadraturen med Nedre Torv og Kristiansand Domkirke som nærmeste naboer. Mer informasjon om bibliotekenes adresser og åpningstider finner du her.

Bibliotekene tilbyr mer enn bare utlån av bøker, filmer og lydbøker. De holder også mange arrangementer og tilbyr i tillegg en rekke studieplasser og mulighet til å skrive ut, kopiere og skanne.

Kristiansand Folkebibliotek sin hjemmeside. 

Foto: Envato Elements

Samsen kulturhus

Samsen kulturhus er kommunens flaggskip og et av Norges største ungdomskulturhus. Her får unge mellom 15 og 25 år utfolde seg både når det gjelder dans, klatring, ulike kurs og film. Mer informasjon om Samsen kulturhus finner du her. 

Samsen kulturhus sin hjemmeside. 

Samsen kultuhus

Foto: Samsen kulturhus