Gratis busskort for studenter

Studenter som melder flytting til Kristiansand etter 1. mai 2023 kan søke om gratis busskort. Søknadsskjema for vårsemesteret 2024 er tilgjengelig fra 18. desember, og busskort kan hentes i hovedskranken i Rådhuskvartalet fra og med tirsdag 9. januar.

Foto av buss og studenter

Foto: Tor Erik Schrøder

Kristiansand kommune tilbyr gratis busskort for studenter som tar høyere utdanning og melder flytting til Kristiansand fra andre kommuner i Norge, utenfor Agder fylke. Busskortet er gyldig på alle ordinære ruter i hele Agder, med unntak av nattbuss, flybuss og ekspressbuss.

Studenter som melder flytting til Kristiansand etter 1. mai 2023, kan søke om gratis busskort. Busskort gis for maksimalt ett studieår fra høsten, og må søkes om for hvert semester.

Ordningen gjelder i både høst- og vårsemester for fulltidsstudenter ved høyere utdanning (30 studiepoeng/fagskolepoeng i semesteret) ved følgende læresteder:

 • Ansgar høyskole
 • NLA Mediehøgskolen Gimlekollen
 • Noroff Kristiansand
 • Universitetet i Agder
 • UiO Campus sør
 • Fagskolen i Agder

Ordningen gjelder kun studenter som melder flytting fra andre kommuner i Norge, unntatt fra kommuner i Agder fylke. Det gjelder ikke de som flytter direkte fra utlandet. 

Slik går du fram

 • Meld flytting i folkeregisteret via sidene til Skatteetaten.
 • Etter at du har meldt flytting, kan det ta inntil tre uker før Skatteetaten har endret din adresse. Vi godtar vedlegget fra Skatteetaten som du finner i ALTINN som viser at du har meldt flytting.
 • For å få busskortet, må du sende inn en søknad til kommunen. Legg ved dokumentasjon på at du har betalt semesteravgift. Det må komme fram at betalingen gjelder for nettopp deg. Så snart søknaden er godkjent, vil du motta en bekreftelse på e-post, som regel i løpet av noen dager.

Søknadsskjema for vårsemesteret 2024

Behandling av personopplysninger

Fra og med tirsdag 9. januar kan du hente busskort i hovedskranken i Rådhuskvartalet mandag til fredag mellom klokken 08.00 og 15.30. Tirsdag og torsdag er det åpent fra klokken 15.30 til 21.00, utenom i grunnskolens ferier.

Ta med:

 • Gyldig legitimasjon.
 • Digitalt studentbevis fra ditt studiested.
 • Dokumentasjonen som viser at betalt semesteravgift gjelder for deg hvis du ikke har fått studentbevis ennå.

Ofte stilte spørsmål

Gjelder ordningen med busskortet hele studieår?

Ja, ordningen gjelder for hele studieåret 2023-2024 (høst- og vårsemester). Det stilles krav om at søker melder flytting til Kristiansand etter 1. mai 2023, og sender inn søknad for gratis busskort for hvert semester.

Hvor lang tid tar det før flyttemeldingen er godkjent hos Skatteetaten?

Skatteetaten opplyser at behandlingstid normalt er én uke. Du finner mer informasjon på sidene til Skatteetaten. Vi godtar vedlegget fra Skatteetaten som du finner i ALTINN som viser at du har meldt flytting.

Jeg meldte flytting til Kristiansand i 2022. Kan jeg få gratis busskort også nå?

Dessverre. Dette er for studenter som har meldt flytting til Kristiansand etter 1. mai 2023.

Jeg har meldt flytting til Kristiansand tidligere, men har nå meldt flytting tilbake til hjemkommunen. Kan jeg melde flytting én gang til og få gratis busskort?

Dessverre. Ordningen gjelder én gang for hver student.

Flytte fra utlandet?

Ordningen gjelder kun for de som flytter fra en annen norsk kommune.

Finnes det noen ulemper for meg ved å melde flytting til Kristiansand?

Besøk sidene til Skatteetaten for mer informasjon om flytting.

Kontakt oss

Har du andre spørsmål om busskortet kan du ringe kommunens sentralbord på telefon 38 07 50 00 eller sende en e-post til post@kristiansand.kommune.no