Oppfordrer til å gå, sykle eller ta buss til kunstsiloåpningen

Det forventes stor trafikk til åpningen av Kunstsilo lørdag 11. mai. I den forbindelse oppfordrer kommunen flest mulig til å ta buss, gå eller sykle til Silokaia.

Bilde av Kunstsilo med innfelt bilde av byingeniør Terje Lilletvedt

Ingeniørvesenet i Kristiansand kommune forventer stor trafikk til åpningen av Kunstsilo kommende lørdag, og byingeniør Terje Lilletvedt (innfelt) oppfordrer flest mulig til å ta bena, sykkelen eller kollektivtilbudet fatt til Silokaia. Foto: Kristiansand kommune

Værprognosene for lørdagen er svært gode, og forholdene bør ligge godt til rette for å gå/sykle til Kunstsiloen.

Her finner du kart over sykkelruter

(NB! Velg "Sykkelkart")

Nærmeste bussholdeplass til Kunstsilo heter Tollbodgata. Du finner reiseplanlegger for både web og app hos:

Agder Kollektivtrafikk (AKT)

De som benytter privatbil, oppfordres til å finne andre steder å parkere enn på Odderøya.

– Det kan bli trafikale utfordringer i forbindelse med åpningen av Kunstsilo. Det forventes at parkeringshuset på Kilden i perioder vil være fullt, med dertil hørende kø, sier byingeniør Terje Lilletvedt.

For å unngå trafikkaos på Odderøya, vil Ingeniørvesenet ha folk til stede for å regulere biltrafikken til Kilden parkeringshus. Når parkeringshuset er fylt opp, vil de stoppe trafikken ved snuplass ved Kilden eller Havnegata, slik at det ikke blir for mange biler på en gang på Odderøya.

– Dette er for å unngå konfliktpunkter, og så er det jo også bra for trafikksikkerheten, påpeker byingeniøren.

For av- og påstigning fra/til privatbiler oppfordrer han til å bruke snuplassen ved Kilden (se bilde under).

Det er delt ut 5500 gratisbilletter til åpningen av Kunstsilo, og det vil være puljevis adgang fra klokka 11.00 til 21.00. I tillegg er det åpningsshow klokka 22.30, som man forventer vil trekke mange tilskuere.

Luftfoto av Kilden med snuplassen til høyre i bildet

Bildet viser Kilden med atkomstvei via Gravane. Snuplassen som kan brukes til av- og påstigning er ringet rundt med gult. Foto: Google Maps