Forbereder for ekstremt mye snø

Det er gitt ut farevarsel om risiko for opp til én meter snø fra nyttårsaften formiddag til tirsdag. Kommunen forbereder alle tjenester. Innbyggerne bes om ta sine forholdsregler og være tålmodige.

Meteorologisk institutt (met.no) har sendt ut oransje farevarsel som gjelder fra søndag formiddag til tirsdag formiddag. De skriver at “I mindre områder kan det komme 50-100 cm snø, noe som er ekstremt mye”.  

Kommunens beredskapssjef oppfordrer innbyggerne til å være forberedt og være tålmodige: 

  • Bilister som skal til Kvadraturen, bør parkere i parkeringshus eller i Tresse, som er åpnet for parkering, slik snørydding ikke hindres. Det gjelder også beboere i Kvadraturen.  
  • Alle kommunens brøytemannskaper er klare til ekstra innsats.
  • Hjemmetjenestene rigger seg for å møte ekstra utfordringer til og fra brukere. 
  • Vær forberedt på strømbrudd - sørg minst for å lade mobiler og ha lommelykt klar 
  • Få søppeldunker og annet bort fra veiene så de ikke hindrer snøbrøyting 
  • Følg med på oppdaterte værvarsel på yr.no 
  • Last ned kommunens app “Civis” for å få siste nytt fra kommunen. 

-Det kan bli ekstremt mye snø enkelte steder, så vi kan trenger at folk viser litt ekstra tålmodighet hvis de må vente på snøbrøyting, sier kommunens beredskapssjef Sigurd Paulsen.  

-Vurder bilturen

Han løfter frem at kommunen samarbeider godt med andre etater, og har blant annet vært i møte i regi av Statsforvalteren i dag for å koordinere seg med andre.  -Politiet og Statens vegvesen ber folk vurdere om det er nødvendig å ut å kjøre. Dersom folk skal ut i bil, bør de ta med varme klær til alle, og varm drikke og eventuelt litt mat til barna. Vi støtter den oppfordringen, sier Paulsen.  

Paulsen peker på at det er viktig å ta høyde for at andre kan ha uhell i snøværet. 

-Jeg kan være en god sjåfør med god bil, men jeg blir likevel stående dersom bilen foran havner på tvers i veien. Det er ikke sikkert det er så lett å snu heller, sier han.  

Bredt varsel

Vegvesenet melder at det kan bli så stort snøfall at det blir vanskelig å opprettholde standarden på veiene selv om alt av mannskap er ute for å rydde snø.

Folk oppfordres til å holde seg oppdatert på vegmeldingene på vegvesen.no/trafikk. 

Det oransje farevarselet gjelder ikke bare Kristiansand, skriver met.no

“Vi venter 30-50 cm snø på deler av Sør- og Østlandet fra søndag formiddag til tirsdag formiddag, mest i kystnære strøk. I mindre områder kan det komme 50-100 cm snø, noe som er ekstremt mye. Det er sendt ut oransje farevarsel. “ 

Kontakt for media: 

Kommunikasjonssjef
Ingunn M. Kvivik
Telefon 91 38 74 11