Bli med på KRSUng festivalen!

KRSUng festivalen arrangeres for andre år på rad i Tresse tirsdag 15. og onsdag 16. august. Det er en gratis og rusfri festival for ungdom mellom 15-20 år.

F.v. Zainab Dar (24), Henriette Mjåvatn Caspersen (16), Lily Ilies (15), Monica Brandsrud, Fritidsfond/Fritidsenheten. Foto: Bente Alida Johannessen, Fritidsenheten

Det er ikke småtteri som crew og arrangører har fått til for å gi ungdom to magiske dager på sensommeren. Alt på festivalen er gratis! Fra venstre: Zainab Dar (24), Henriette Mjåvatn Caspersen (16), Lily Ilies (15), Monica Brandsrud, Fritidsfond/Fritidsenheten. William Homme Ernst (16) var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Bente Alida Johannessen, Fritidsenheten

KRSUng festivalen arrangeres tirsdag 15. og onsdag 16. august i Tresse klokken 14.00-20.00.

— Formålet er å vise frem de ulike fritidstilbud som ungdom kan delta på og engasjere seg i utover høsten, sier Monica Brandsrud, som er festivalansvarlig og prosjektleder i “FOR ALLE”.

Organisasjonene som står som arrangør er Kudos, Blå Kors og Røde Kors Kristiansand. Fra Kristiansand kommune er ungdomstjenesten, Samsen kulturhus og Fritidsenheten.

Facebook arrangementet finner du her

— Vi har jobbet hardt for festivalen

Sammen med et ungdoms-crew har Brandsrud jobbet med festivalen i flere måneder.

— Vi er opptatt av sang og dans og har jobbet mye med å få til et bra program fra scenen, forteller Zainab Dar, Henriette Mjåvatn Caspersen og Lily Ilies fra ungdomscrewet. 

Ellers har de jobbet hardt med å få sponsorer med på laget. Henriette skal selv være med å danse og Lily skal synge. Zainab utsetter studiestarten i Oslo for å få med seg festivalen. Monica kan stolt fortelle at alt er under kontroll, og at det blir veldig godt å komme i gang med festivalen.  

Gratis tur i pariserhjulet 

— Hva med en gratis tur i pariserhjulet og mat med drikke i to dager? Det er bare å møte opp kl 14.00 på tirsdag, sier ungdomscrewet med glimt i øyet.

De forteller at festivalens deltakere kan glede seg til konserter og oppvisning fra scenen, skaterampe, utlån av SUP, basketturnering og danse-battle. Det vil også holdes rebuser, leker og konkurranser, i tillegg til utdeling av både chips og is fra lokale sponsorer. Du vil også ha mulighet til å se en mini-modell av Kunstsiloen. Videre vil du finne en haug av forskjellige aktiviteter i teltene til arrangørene, hvor du blant annet kan få sydd din egen scrunchie! 

— Vi kommer også til å arrangere båttur med tube, så husk å ta med badetøy! På festivalen er det rett og slett en haug å glede seg til, og vi ser frem til å se deg der, avslutter ungdomscrewet. 

KRSUng festivalen skal for andre gang arrangeres i Tresse tirsdag 15. og onsdag 16. august. Det er en rusfri festival for ungdom mellom 15-20 år.

KRSUng festivalen arrangeres i Tresse tirsdag 15. og onsdag 16. august klokken 14.00-20.00 begge dagene. Det er en rusfri festival for ungdom mellom 15-20 år.