Filmbyen Kristiansand

Kristiansand har et utall historier å fortelle. Vi ønsker å bidra til å utvikle historiefortellere og filmskapere i alle former fra håpefulle amatører til erfarne filmskapere.

Filmundervisning på Knuden kulturskole

Knuden kulturskole gir muligheten til å utforske og utvikle filmskapende ferdigheter. Knuden tilbyr kurs og undervisning for alle aldre og erfaringsnivåer, med fokus på å gi en grundig forståelse av filmens kunst og teknikk:

Knuden - film & foto

Samsen 20+ - Talentprogram for unge filmskapere

Film 20+ er et talentprogram for unge filmskapere i samarbeid med Sørnorsk Filmsenter. Deltakerne må søke om å få plass, og målet er å lage kort fiksjonsfilm av høy kvalitet. Alle deltakere skal skrive og regissere sin egen kortfilm, og jobber som crew på hverandres prosjekter:

Bli med på Film 20+

UiA - grunnlag for fremtidens filmskapere

Universitetet i Agder (UiA) gir filminteresserte en unik mulighet til å dyppe seg ned i studier innen bachelorstudiet, film, teater og litteratur. Med studiet legger UiA grunnlaget for fremtidens filmskapere. Studentene får muligheten til å utforske filmens kunst, teknikk og teori under veiledning av erfarne fagpersoner:  

Studier: Film, litteratur og teater

Filmhuset Aladdin

Med dedikerte arbeidsområder for postproduksjon og visning av film, skaper Aladdin et inspirerende miljø for filmskapere. To kinosaler gir muligheten til å oppleve og vise film på ulike måter. Den ene salen, utstyrt for analog filmvisning, er vert for Kristiansand Cinematek. Aladdin er ikke bare et sted for visning, men et senter der filmskapere arbeider og samles:

Aladdin kulturhus

Kontor- og produksjonslokaler på Odderøya

Kristiansand kommune leier ut kontor- og produksjonslokaler til filmskapere, kunstnere og andre kulturarbeidere på Odderøya.  Odderøyas unike plassering bidrar til en atmosfære som fremmer kreativitet og samarbeid for byens kunst og kulturarbeidere:

Odderøya

Sørnorsk filmsenter – tilskudd og kompetanseheving

Sørnorsk filmsenter er det regionale kompetansesenteret som står klar til å støtte deg gjennom hele filmproduksjonsprosessen. Sørnorsk filmsenter tilbyr kompetanseheving, workshops og prosjektstøtte for å sikre at dine filmprosjekter får den støtten de trenger:

Sørnorsk filmsenter

Zefyr – landsdelens Filmfond

Utforsk mulighetene med Zefyr, landsdelens filmfond som gir filmskapere en unik sjanse til å søke støtte for ulike filmprosjekter. Enten du er en lovende regissør, manusforfatter eller produsent, kan Zefyr være nøkkelen til å realisere din filmvisjon:

Zefyr

Kristiansand – En unik filmlokasjon

Arbeidet med filmturisme i Kristiansand er et initiativ fra Norway Communicates og Amodei Visual. De har engasjert mange aktører lokalt og ønsker å bidra med kunnskap og verktøy for å både øke antall filmproduksjoner i området og tiltrekke flere besøkende. På nasjonalt nivå ønskes det et tettere samarbeid med Innovasjon Norge, Den Nasjonale Filmkommisjonen og andre for å sikre kontinuitet og utvikling av satsingen på filmturisme i Norge og internasjonalt.  

Du kan lese mer om dette på denne nettsiden, som vil gi deg en introduksjon til kjernen i filmturisme og hva det kan bety for næring, kultur, utdanning, turistdestinasjoner og filmindustrien i Kristiansand og på Sørlandet:

Film Kristiansand

Tilrettelegging for Filmskapere

Kristiansand kommune ønsker å bistå for å gjøre din filmproduksjon så smidig som mulig. Kontakt rådgiver, Gro Kvanvig, på e-post for spørsmål eller assistanse.