Bolig

Her finner du informasjon om studentboliger, samt hvilke rettigheter og plikter du har relatert til bolig, leiekontrakt og brannsikkerhet ved privat utleie.

Foto: Tor Erik Schrøder

Studentboliger

Sia Bolig

SiA Bolig har ca. 1500 studentboliger sentralt plassert i forhold til Campus Kristiansand og Campus Grimstad. SiA anbefaler å legge inn boligsøknad samtidig som du søker opptak ved studiestedet. På hjemmesiden deres finner du mer informasjon om studentboligene, og hva som er inkludert i husleien. 

Her kan du søke SiA Bolig 

Studenthjemmet på Ansgar høyskole

Ved siden av Ansgar høyskole ligger studenthjemmet, som består av flere bygg med plass til 144 studenter. På hjemmesiden deres finner du mer informasjon om studenthjemmet og de ulike leilighetene.

Her kan du søke studenthjem

Privat utleie

Dersom du skal leie bolig på det private utleiemarkedet, anbefaler vi deg at du først setter deg inn i Forbrukerrådets sjekkliste. Her får du tips og råd da det gjelder leiekontrakt, gjennomgang av bolig og inventar og avtale om depositum. 

Forbrukerrådet 

I tillegg anbefaler vi deg å sette deg inn husleieloven for å gjøre leieperioden så enkel og forutsigbar som mulig. På lenken under blir du enkelt forklart hva du burde gjøre dersom du oppdager feil og mangler ved boligen, hvem som er ansvarlig for vedlikehold, samt hvilke regler som gjelder for oppsigelse. 

Husleieloven: Dette bør du vite 

Brannsikkerhet

Da det gjelder regler for brannsikkerhet, så er det utleier som er ansvarlig for at sikkerhetsutstyret er på plass i utleieboligen. Du som leieboer er på den andre siden ansvarlig for at sikkerhetsutstyret fungerer. Dette innebærer at du snur på brannslukningsapparatet med jevne mellomrom, bytter batterier i røykvarslerne og melder feil på utstyr til utleier. 

Som leieboer anbefaler vi at du tidlig skaffer deg nødvendig informasjon om brannsikkerhet fra utleier, og blir orientert om rømningsveier. Her finner du Huseierne sin liste over hva du bør ha kontroll på når det gjelder brannsikkerhet.