Bestilling av selvtester til innbyggere

Også etter 14. januar er det de samme kravene for bestilling av selvtester. Det er derfor IKKE anledning til å bestille selvtester fordi arbeidsgiver ønsker testing før jobb og jobbmøter.

Fortsatt strengt om utdeling av selvstester

Myndighetene har gitt strenge føringer for utdeling av selvtester. Disse gjelder også etter endringer om testing og karantene fra 14. januar 2022.

Det er derfor fremdeles IKKE anledning til å bestille selvtester for testing før selskaper, andre arrangementer eller fordi arbeidsgiver ber om testing for å møte på jobb eller møter. Etter 14. januar opplever vi at mange ber om tester til dette, men det er altså ikke i tråd med føringene fra myndighetene.

Testene deles heller ikke ut til de som ønsker å ha de i bakhånd hjemme. Også til slike formål må du kjøpe testene selv hos apotek eller andre forhandlere.


Husk også: 
 • Personer som er syke må få noen til å hente deres selvtest. Grunnen er at vi ikke ønsker at personer som kan være syke skal komme.
 • Selvtestene tåler ikke kuldegrader. Ta derfor med noe som beskytter testene mot kulda. 
 • For deg som henter på innbyggertorget i Kvadraturen: Innbyggertorget ligger i administrasjonsbygget (Rådhuskvartalet) på Torvet, ikke i selve rådhuset ved Festningsgata. 
 • Helsepersonell får fortsatt levert selvtest fra sitt arbeidssted, ikke gjennom innbyggertorgene.
 • Skoler og barnehager bestiller også på samme måte som tidligere. Verken foreldre eller skoler skal hente selvtester på innbyggertorgene.

Disse kan bestille

 • De som er husstandsmedlem eller tilsvarende nær til en smittet, men ikke ønsker å teste seg ut av karantene. Skal ta én test så raskt som mulig. Uansett alder og vaksinestatus. (1 test)
 • De som kommer med ferjene fra Danmark og ikke blir testet i havna. Testen må tas innen 24 timer etter de kom i land. Uansett alder og vaksinestatus. (1 test)
 • De som har symptomer på covid-19. Uansett alder og vaksinestatus. (2 tester)
 • De som er husstandsmedlem eller tilsvarende nær en smittet, har fått oppfriskningsdose for minst én uke siden og klarer å være helt isolert fra den smittede. Krav om daglig testing i en uke for å unngå karantene. (7 tester)
 • De som er husstandsmedlem eller tilsvarende nær en smittet, har fått oppfriskningsdose for minst én uke siden og IKKE klarer å være helt isolert fra den smittede. Krav om daglig testing i 7 dager og anbefaling om daglig testing i ytterligere 4 dager for å unngå karantene. (11 tester)
 • De som er husstandsmedlem eller tilsvarende nær en smittet, og som ønsker å teste seg ut av karantene etter døgn 7. Skal ta én test så fort som mulig, og én test på døgn 7 for å avslutte karantenen. Gjelder alle aldre og uansett vaksinestatus. (2 tester)
 • Nærkontakter som ikke er husstandsmedlemmer eller tilsvarende nær anbefales å teste seg døgn 3 og 5 etter siste kontakt med den smittede. (2 tester)
 • I en del tilfeller vil smittesporene gi beskjed om at det behøves et annet antall. Da bruker dere siste valgmulighet i bestillingsmenyen. (Antall vil variere) 

Slik bestiller du

Les nøye avsnittene "Fortsatt strengt om utdeling av selvtester", "Husk også:" og "Disse kan bestille" for å se hvor mange tester du skal bestille. 

Du får kvittering på e-post når du har bestilt. Vis fram kvitteringen når du henter testen. (Se i søppelposten hvis du ikke ser kvitteringen i innboksen).  

 

Her henter du selvtestutstyret

Husk å bestille tester først. Bestilte selvtester leveres ut disse stedene:

Innbyggertorg i Kvadraturen

Rådhuskvartalet - Rådhusgata 18 - 1 etasje. Inngang fra Tollbodgata og fra Torvet. (Det er altså ikke på Rådhuset, som ligger ved Festningsgata)

Mandag, onsdag og fredag: 08.00-15.30
Tirsdag og torsdag: 08.00-21.00

Innbyggertorg på Tangvall

Rådhusveien 1

Mandag-fredag: 08.00-15.30

Innbyggertorg på Nodeland

Songdalsvegen 53

Mandag-fredag: 08.00-15.30

Kristiansand vaksinasjonssenter (fra og med 24. januar)

Sørlandssenteret - Barstølveien 35

Utlevering av bestilte selvtester følger åpningstidene. 

Testsenteret i Vågsbygd kultursenter (fra og med 24. januar)

Adressen er Kirsten Flagstads vei 30

Mandag-lørdag: 09.00-14.00

Utlevering av bestilte selvtester følger åpningstidene. 

Utlevering og åpningstider i helgene

I helgene hentes bestilte selvtester der kommunen har PCR-testing: Kløvertun koronasenter (lørdag og søndag) eller Vågsbygd kultursenter (lørdag).

Kløvertun:
Vigeveien 22A.
Lørdag og søndag: 10.00-14.00

Vågsbygd fra og med lørdag 29. januar: 
Kirsten Flagstads vei 30.
Lørdag: 09.00-14.00.
Søndag: Stengt   


Hurtigtester kjøpt på apotek eller andre steder kan også brukes. 

Slik bruker du selvtesten 

Kortversjon av bruksanvisning
 • Vask hendene og ha klar klokke
 • Testpinnen: Ta bomullspinnen 2 cm inn i nesen. Rotér rundt 4 ganger i hvert nesebor. Bruk samme bomullspinne.
 • Røret med væske: Rør testpinnen med bomullen nederst rundt minst 10 ganger i røret med væske. Etterpå klemmer du på bomullsdotten på testpinnen (utenpå røret) før du tar ut pinnen og setter korken på røret. Spissen på korken skal være opp. 
 • Testbrikken: Drypp 4 dråper i sirkelen. Ikke rør eller beveg testbrikken.

Du kan lese av resultatet etter 15 minutter og før det har gått 30 minutter. Antall streker på testbrikken viser om du har testet positivt, negativt eller om testen er ugyldig og må tas på nytt. Testen er positiv hvis den viser to streker. 

Hva hvis testen er positiv?

Testen er positiv hvis den viser to streker. Du må straks gå i isolasjon hjemme,  gi smittesporerne beskjed og bestille en PCR-test.

Du bestiller PCR-test fra denne sida eller hos din fastlege.

Det letter arbeidet for smittesporene veldig hvis du registrerer postiv test på nett med sikker identifikasjon. Du kan registerere både deg selv og andre. Registreringen går rett til kommunens smittesporere. De ringer deg med informasjon så snart de har mulighet på det nummeret du har oppgitt i registreringen. 

Registrer postitiv test

Hvis du av ulike årsaker ikke har mulighet til å registrere deg digitalt, kan du ringe koronatelefonen: 94 80 90 41.

Regler for isolasjon og karantene

Les om reglene for isolasjon og karantene på våre sider 

Helsenorge.no