Gå til hovedinnhold

Skøytebanen "Kompis"

Fra 1. desember anlegger parkvesenet en isbane på Torvet til glede for alle byens innbyggere. Skøyteanlegget på hele 1000 m2 er etablert i samarbeid med Spareskillingsbanken og LOS og har fått navnet "Kompis". Det er åpent hver dag, med belysning fram til kl 22.00. "Kompis" vil normalt være i drift fram til mars-april, avhengig av været.

Åpnet i 2017

Skøytebanen på Torvet ble etablert fra og med vintersesongen 2017-18 og gleder tusenvis av barn og voksne hvert år. «Kompis» er navnet, og er finansiert gjennom et samarbeid mellom Kristiansand kommune, LOS og Spareskillingsbanken. Foto: Tor Erik Schrøder

Skøytebanen «Kompis» på Torvet i Kristiansand åpnet første gang 2. desember i 2017 og er et resultat av et samarbeid mellom Kristiansand kommune og sponsorene LOS og Spareskillingsbanken.

Isbanen er på 1000 m2 og etableres hvert år fra desember til mars/april – avhengig av værforholdene. Fem tusen liter kjølevæske og et kraftig kjøleaggregat i en kontainer fryser vannet til is også i mildvær med opptil 8-10 plussgrader. Publikum ha 44 ganger 22,5 meter å boltre seg på, og fire store lysstolper skal sørge for lys på banen frem til kl. 22.00 hver kveld.

Lang sesong 

Bystyret har bevilget penger til investeringer og drift. Det var i mange år en mindre isbane i Tresse, men den ble lagt ned etter at «Kompis» på Torvet ble etablert. Navnet fikk isbanen etter en stor navnekonkurranse i regi av sponsorene.

Isbanen på Torvet ble åpnet av ordfører Harald Furre. «Dette blir bra for folk i byen, unge og voksne, og jeg kan bekrefte at isen er god å gå på», sa ordføreren etter at han et par dager før åpningen hadde testet isen som førstemann.

Gjennom vintersesongen er det mange av byens innbyggere som tar skøytene fatt på isbanen. Lørdagen er mest populær. Da er det 50 prosent flere folk på isen enn på de andre dagene, inklusiv søndagen. Banen er mest i bruk mellom klokka 11 og 18 på hverdagene, og mellom klokka 10 og 16 i helgene.

Bare skøyter

Alle som oppholder seg på isen må ha skøyter på. Det er lov med alle typer skøyter, men køller og puck for ishockey- og bandyspill er forbudt. Denne type idrett tar plassen fra- og kan skade andre. Hockey og bandy og mer idrettslig is-aktivitet henvises derfor til Idda arena. Der tar ishockey-miljøet med glede imot nye barn. 

Isbanen på Torvet åpner hvert år samtidig med Julebyen. Da står tilbudene i kø for store og små med 3D-lysshow på domkirkeveggen, julenisse, salgsboder, juleverksted, juletresalg, juletreutstilling og god førjulsstemning – i tillegg til skøyting og moro på «Kompis».

Se video fra åpningen 

Forfatter: Zoran
Publisert: 16.11.2015 13:34
Sist endret: 06.12.2018 14:07

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?