Parkvesenet

Vi gjør byen triveligere

Parkvesenet har ansvar for planlegging, forvaltning og drift av kommunens grønne arealer, som friområder, parker, lekeplasser, friluftsområder med lysløyper og turveier samt store skjærgårdsparken. Det innebærer også jule- og vinterpynt og isbane i sentrum. Parkvesenet har også forvaltningsansvar for landbruk og skogbruk, vilt, fiske og naturvern i kommunen.

Les mer...

Skøytebanen "Kompis"

Fra 1. desember anlegger parkvesenet en isbane på Torvet til glede for alle byens innbyggere. Skøyteanlegget på hele 1000 m2 er etablert i samarbeid med Spareskillingsbanken og LOS og har fått navnet "Kompis". Det er åpent hver dag, med belysning fram til kl 22.00. "Kompis" vil normalt være i drift fram til mars-april, avhengig av været.

Les mer...

Om oss

Om oss

Parkvesenet har ansvar for planlegging, forvaltning og drift av kommunens grønne arealer.

Aktuelt

Aktuelt

Opplev utsikten fra toppen av Odderøya i ny kikkert

Parker og byrom

Parker og byrom

I Kristiansand er det mange flotte parker og byrom som er verdt et besøk både sommer og vinter. Her får du en fin oversikt over tilbudene.

Nærmiljø og lekeplasser

Nærmiljø og lekeplasser

Du kan søke parkvesenet om felling av trær i boligområder. Foreninger og lag kan også søke om nærmiljømidler for tiltak i nærmiljøet.

Friluftsliv

Friluftsliv

Vi har badeplasser, turstier, lysløyper og skjærgårdspark – en bykommune med unike tilbud til alle som vil ut i friluft.

Naturforvaltning

Naturforvaltning

Kristiansand byr på mye for deg som er glad i naturen, jakt, fiske og naturmangfold. Se hvilke vann du kan fiske i med vårt felles fiskekort!

Landbruk

Landbruk

Parkvesenet har ansvar for landbruksforvaltningen i Kristiansand som omfatter både jord- og skogbruk.

Gartneri

Gartneri

Parkvesenet har et eget gartneri med sommerblomster, stauder og grønnsaker til egne anlegg, og sommersalg til privatpersoner.

Håndbøker

Håndbøker

Normaler for utomhusanlegg gir krav til funksjoner og fysisk utforming for kommunale utearealer til lek, rekreasjon og idrett.