Gå til hovedinnhold

Universell utforming

Universell utforming er utforming av produkter og omgivelser slik at de kan brukes av alle, uten spesielle tilpasninger eller hjelpemidler.

Universell utforming

I Kristiansand kommune ble det  jobbet spesielt med å tilrettelegge bygg, gatemiljø og friluftsområder for alle uansett funksjonsnivå. Vi var ressurskommune i 2006-2008 i Miljøverndepartementets pilotkommuneprosjekt på universell utforming, og ordningen ble videreført i ny prosjektperiode 2009-2013.

Som ressurskommune tok vi i mot små og store delegasjoner for foredrag, befaring og samtale bidro vi med foredrag på kurs, vi arrangerte egne kurs for utbyggere og konsulenter i forbindelse med utbyggingsprosjekter.

Organisering og samarbeid

Plan-, bygg- og oppmålingsetaten koordinerte arbeidet med universell utforming. En ressursgruppe med representanter fra Rådet for funksjonshemmede, helse- og sosialdirektørens stab, oppvekstsektoren, Kristiansand Eiendom, parkvesenet, ingeniørvesenet og plan-, bygg- og oppmålingsetaten jobbet med temaet.

Samarbeidet med Rådet for funksjonshemmede fungerte godt. Sammen med Rådet har kommunen gitt ut et hefte om universell utforming. Heftet "Hvordan samarbeid kan skape tilgjengelighet for alle" var støttet av Husbanken.

Tilgjengelige turområder for alle

Midt-Agder Friluftsråd har laget et friluftskart hvor turløyper som er tilgjengelig for alle er tegnet inn. Gå inn på lenken: Midt-Agder Friluftsråds friluftskart

Dokumenter som omhandler Kristiansand

Andre dokumenter og lenker

Konferanse 30. august 2010

Kristiansand kommune arrangerte konferanse om universell utforming mandag 30. august 2010. Det ble en lærerik dag der vi fikk høre engasjerte forelesere. Foredragene finner du her:

Kontaktinformasjon

Besøksadresse:

Rådhusgata 18
4604 Kristiansand

Kontaktperson: Helmer Espeland, parkvesenet

Telefon: 908 31 195

Kontaktperson: Per Kjelsaas, ingeniørvesenet

Telefon: 970 50 080

Kontaktperson: Lise Grundeland, plan-, bygg- og oppmålingsetaten

Telefon: 490 33 099

Forfatter: Thore Granheim
Publisert: 15.12.2014 14:40
Sist endret: 28.11.2017 08:13

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?