Gå til hovedinnhold

Miljøsertifisering og miljøledelse

Miljøfyrtårn er en miljøsertifiseringsordning. Kristiansand kommunes er en Miljøfyrtårn-kommune, og kommunens egne virksomheter er Miljøfyrtårnsertifisert. Kommunen har ansvar for å skaffe sertifisør til virksomheter som ønsker å sertifisere seg i Kristiansand kommune eller som skal resertifiseres.

Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Miljøfyrtårn-ordningen driftes av Stiftelsen Miljøfyrtårn, som holder til på Odderøya. Miljøfyrtårn startet som en del av tjenestetilbudet i Kristiansand kommune rettet mot næringslivet på 1990-tallet.

Å være Miljøfyrtårn innebærer systematisk arbeid med miljøtiltak i hverdagen. Virksomhetene oppfyller krav og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø. Miljøfyrtårn har tilpassede krav for ulike bransjer og sertifikatet tildeles etter en uavhengig vurdering. Det leveres årlige klima- og miljørapporter og hvert tredje år blir virksomheten resertifisert.

For mer informasjon om miljøfyrtårn, se Miljøfyrtårnstiftelsens egne nettsider.

Sertifisører i kommunen

Miljøfyrtårn-sertifisørene i Kristiansand kan kontaktes direkte. Alternativt kan Kristiansand kommunes miljøfyrtårnkoordinator kontaktes.

Miljøfyrtårnkoordinator Raimond Oseland, 900 65 852 Send e-post

Forfatter: Raimond Oseland
Publisert: 19.01.2015 10:41
Sist endret: 14.12.2017 09:45

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?