Gå til hovedinnhold

Energiforbruk

Kristiansand kommune har nå tilgang til Energiportalen! Nå kan alle innbyggerne i Kristiansand kommune enkelt finne ut hvilket tiltak som passer best i sin egen bolig. Du kan bare skrive ned din adresse i linken under og få en gratis energianalyse av din bolig: Energiportalen.no/

Med en energianalysen kan du se effekten av forskjellige energitiltak og også se mulige besparelse i energibruk og energikostnad, samt forventet reduksjon av CO2- utslipp og energimerke. Energiportalen er en tjeneste levert av et privat foretak og tilgangen til kalkulatoren er finansiert av Fylkeskommunen. Vi håper at mange innbyggere i Kristiansand benytter denne muligheten.

I tillegg til energi portalen har man også Enovas hjemmeside:

Enova hjelper deg også til å finne ut hvilke energitiltak du bør gjennomføre i boligen din. Ved å hyre inn en energirådgiver, kan du kartlegge tilstanden på boligen din, få et energimerke og lage en plan med tiltak som vil redusere energibruken.

Gjennom Enovas tilskuddet kan du også få penger tilbake for en rekke energitiltak hjemme, enten du oppgraderer boligen eller bygger ny bolig. Enova gir tilskudd til 15 ulike tiltak, deriblant oppgradering av bygningskroppen, ulike oppvarmingsløsninger, varmestyringssystem og solceller.

Dersom du vurderer større investeringer i din egen bolig kan det være lurt å få gjort en energivurdering av flere energirådgiver.

Kristiansand kommune har ikke anledning til å anbefale bestemte firma eller rådgivere. Vi tar heller ikke ansvar for kostnadene.

Forfatter: Elizabeth Rojas
Publisert: 28.02.2019 08:49
Sist endret: 28.02.2019 12:30

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?