Gå til hovedinnhold

Møt ungdomsarbeideren

Marie Andås (36) jobber som fritidsleder i fritidsetaten øst. Hun har jobbet på Tveit, Hånes og Lund. Nå er hun fritidsleder i fritidsetaten øst, med arbeidssted Roligheden Gård på Lund.

Marie Andås

Marie Andås er dedikert ungdomsarbeider på Lund. Foto: Svein TybakkenHva er dine arbeidsoppgaver? 

– Jeg jobber med det gøyeste i barn og unges liv, nemlig fritiden. Jeg legger til rette for kultur- og fritidsaktiviteter på Lund for barn og ungdom fra 5. klasse til 18 år. Men jeg samarbeider også med lag og organisasjoner, skoler og foreldre for å skape et godt nærmiljø for alle på Lund. 

Hvilke prosjekter jobber du med?

 – Jeg jobber med høstferietilbudene våre. Jeg er ansvarlig for to turer til Tusenfryd i ferien. Vi skal snart ha et stort paintball- og Segway-arrangement som jeg er sterkt involvert i. Ellers er det mange møter, med skolen, med foreldreutvalget og andre - sikkert 20 møter i alt. Så er det selvsagt tilrettelegging av den ukentlige driften av ungdomsklubbene. 

Hvorfor søkte du jobb i fritidsetaten? 

– Jeg var lærling på Tinnheia Fritidssenter i 1996. Etter det var drømmejobben min å være fritidsleder i fritidsetaten. I 2003 nådde jeg målet – og siden har jeg jobbet med barn og unge. 

Hva gjør jobben din meningsfull? 

– Jeg liker ungdommer. Jeg bryr meg om «ungdommene mine». Relasjonsbygging er viktig. Det er avgjørende å se den enkelte, samtidig som man skal gi et tilbud til alle. Jeg motiveres av utfordringer og trives best når det er fullt hus og det yrer av aktiviteter. Og så elsker jeg store arrangementer! Jeg er en «selgertype» - alltid på vei mot nye mål. Det er noe jeg tror passer bra i jobben min. Ungdom liker at ting skjer og at man er i bevegelse. 

Hva er det beste med jobben din? 

– Det beste med jobben min er allsidigheten. Ingen dager er like. Jeg treffer mange flotte mennesker, store og små. Jeg elsker at det skjer ting hele tiden! smiler Marie Andås fornøyd.

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 18.02.2015 11:22
Sist endret: 30.03.2015 13:33

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?