Gå til hovedinnhold

Møt sykepleieren

Charlotte Fredriksen er sykepleier og gruppeleder ved Stener Heyerdahl omsorgssenter. Hun var ferdig utdannet sykepleier sommeren 2016 og jobbet i ved samme senter i studietiden. Tidligere var hun ansatt i hjemmesykepleien.

Hva er dine arbeidsoppgaver?

Sykepleier Charlotte Fredriksen– Mine arbeidsoppgaver handler om å yte helhetlig omsorg og pleie til hver enkelt beboer både i forhold til medisiner, personlig hygiene, behandling og ernæring. Som sykepleier er jeg med på å ivareta pasientenes behov, lage og holde oppdaterte pleieplaner på hver enkelt pasient, samarbeide med helsefagarbeidere, lege, pårørende og avdelingsleder. I samarbeid med avdelingsleder har jeg også ansvar for å ha gode rutiner på avdelingen.

Som gruppeleder er jeg bindeledd mellom gruppen og avdelingsleder Jeg har også ansvar for kontakt med pårørende og veiledning til medarbeidere.

Hvilke prosjekter jobber du med?

– For tiden er det ingen spesielle prosjekter.

Hvorfor søkte du jobb i eldreomsorgen?

– Jeg har alltid ønsket å jobbe med mennesker. Som sykepleier utgjør du en forskjell for andre mennesker hver dag. Det er et stort ansvar. En av grunnene til at jeg valgte å jobbe på et sykehjem er fordi man får et nært forhold til både pasientene og pårørende. Jeg får brukt min kompetanse og lærer alltid noe nytt.

Hva gjør jobben din meningsfull?

– Jeg opplever det som meningsfullt når jeg får jobbe med det som engasjerer meg,

når jeg ser jeg gjort en forskjell i noens liv, når jeg får god kontakt med pasienter og pårørende - basert på tillit.

Og jeg opplever det absolutt som meningsfullt når jeg kommer inn til en pasient som sier: «Charlotte, jeg er så glad for at det var akkurat du som kom i dag!»

Hva er det beste med jobben din?

– Jobben gir meg utfordringer både som menneske og sykepleier. Det er utrolig lærerikt. Det finnes alltid ny kunnskap og jeg lærer masse av mine kolleger. Her er det alltid rom og mulighet for en faglig utvikling.

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 14.10.2016 15:37
Sist endret: 14.10.2016 15:42

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?