Gå til hovedinnhold

Møt økonomirådgiveren

Ragne Karine Eklind er økonomirådgiver i Kristiansand kommune. Etter masterstudiene i økonomi ved Universitetet i Agder deltok hun i trainee-programmet til Trainee Sør. To perioder var hun innom kommunen i løpet av programmet. Det ga mersmak. Hun har vært ansatt siden januar 2016.

Hva er dine arbeidsoppgaver?

Ragne Karine Eklind Foto: Marte Krogstad– Hovedoppgaven min er å være økonomirådgiver for barne- og familietjenesten i oppvekstsektoren. Det vil si at jeg blant annet setter opp budsjettene og rapporterer på økonomi i løpet av året. Jeg skal passe på at det er jevn oppfølging av økonomien i barnevernet, på helsestasjonene og i de andre avdelingene i sektoren i løpet av hele året. I tillegg er jeg med i et nettverk for barnevernet med de ti største kommunene i Norge hvor vi sammenligner og utveksler erfaringer om produktivitet og kvalitet innenfor tjenesten. Jeg har også andre arbeidsoppgaver, både faste og ad hoc.

Hvilke prosjekter jobber du med?

– For tiden er jeg med i nettverksgruppen for et statlig prosjekt som ser på kjøp av tjenester fra private innen helse og omsorg. For et par år siden var jeg med i prosessen da kommunen valgte å selge 49 % av KinoSør AS til en privat aktør.

Hvorfor søkte du jobb i økonomienheten?

– Som trainee fikk jeg anledning til å tilbringe to perioder i økonomienheten i Kristiansand kommune. Der fikk jeg interessante og varierte arbeidsoppgaver. Blant annet jobbet jeg med kommunens eierskaps og det vil si at vi følger opp kommunens eierskap i ulike selskap og aksjeselskap. Jeg trivdes veldig godt her – og takket selvfølgelig ja da jeg ble tilbudt et engasjement. Senere ble det lyst ut en stilling som økonomirådgiver – som jeg søkte på og fikk.

Hva gjør jobben meningsfull?

– Jeg synes det er meningsfullt å jobbe med offentlig forvaltning, være med på å se til at offentlige midler blir brukt på en best mulig måte – og at alt går riktig for seg i henhold til lover og regelverk. Og ikke minst i henhold til politiske vedtak. Det er betydningsfullt å være med å legge til rette for at politikerne kan ta avgjørelser på et godt grunnlag.

Hva er det beste med jobben din?

– Den er veldig relevant i forhold til utdanningen min, den er variert og den innebærer mye ansvar. Det liker jeg! Og så har jeg utrolig bra kolleger! Vi har et kjempefint arbeidsmiljø, og det er svært viktig.

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 31.10.2016 09:15
Sist endret: 01.11.2016 14:48

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?