Gå til hovedinnhold

Møt læreren

– Det beste med jobben min er å møte en gjeng høflige, nysgjerrige og smilende elever i klasserommet. Og så har jeg hyggelige kolleger som gjør at det er godt å jobbe på Solholmen skole, sier lærer Bjørn Mageland.

Bjørn Mageland

Bjørn Magedal synes det er inspirerende og gøy å jobbe som lærer ved Solholmen skole. Foto: Svein Tybakken.Bjørn Mageland begynte som lærer på Solholmen skole i 2004. Han beskriver en god lærer som en som tar elevene på alvor og som samtidig klarer å beholde den respekten som en lærer skal ha. Det å være en tydelig voksen, og en leder – eller kanskje heller en veileder, er viktig. Mageland forteller at de har og har hatt mange holdningskampanjer på skolen, som det å fokusere på å hilse på hverandre om morgenen. Enkelt – og virkningsfullt. I det vi går for å møte klassen hans, møter vi en annen klasse på vei opp trappa fra biblioteket. De går pent og rolig, på en lang rekke. 

– Ja, ikke sant?

Hva er dine arbeidsoppgaver? 

–Jeg er kontaktlærer på mellomtrinnet ved Solholmen skole. Jeg er også teamleder for lærerne på mellomtrinnet samt at jeg har en rolle som it-ansvarlig ved skolen. Mesteparten av arbeidsdagen går med til undervisning på 7. trinn. 

Hvilke prosjekter jobber du med? 

–Det viktigste prosjektet jeg jobber med for tiden er å få elevene til å bli nysgjerrige tenåringer. Jeg ønsker at de skal bry seg om hverandre samtidig som de hele tiden skal ønske å lære mer. Jeg er ganske heldig, for elevene mine er på vei til å bli flotte tenåringer hele gjengen. 

Ellers jobber jeg med at ikt skal bli en naturlig del av skolehverdagen for alle på skolen. Noe av tiden min går derfor med på å løse diverse digitale småproblemer som har en tendens til å dukke opp. Kollegene og elevene er flinke til å bruke digitale verktøy og dingser slik at de daglig ser nytteverdien av å lære seg fornuftig bruk av pc og nettbrett. 

Hvorfor søkte du jobb i skolen? 

–Det var egentlig litt tilfeldig at jeg begynte på lærerutdanningen, men etter et par praksisperioder oppdaget jeg hvor spennende denne jobben kan være. Jeg hadde også noen flinke lærere da jeg gikk på skolen selv. Det å kunne lære bort noe til andre har alltid vært noe jeg har likt. 

Hva gjør jobben din meningsfull? 

At jeg kan være en hjelper og veileder for elevene mine både faglig og sosialt. 

Hva er det beste med jobben din? 

–Å møte en gjeng høflige, nysgjerrige og smilende elever i klasserommet. Jeg har også hyggelige kolleger som gjør at det er godt å jobbe på Solholmen skole.

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 18.02.2015 10:53
Sist endret: 30.03.2015 13:10

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?