Gå til hovedinnhold

Møt kulturrådgiveren

– Det å jobbe som kulturrådgiver gir meg det store overblikket, jeg ser lettere de store linjene innenfor kulturpolitikken. Det er det beste med jobben.

Jørgen Skauge

Kulturrådgiver Jørgen Skauge. Foto: Svein TybakkenJørgen Skauge er bergenser og kulturbyråkrat, eller kulturrådgiver, i kulturdirektørens stab. Han har jobbet med kultur hele sitt voksne liv. 

– Siden jeg var myndig, sier han selv. 

Festivaler, teater, revy, produksjoner av ulike slag – Jørgen har hatt en finger med i det meste. 

– Men ikke som utøver, kun administrativt! 

I Kristiansand vil mange kjenne ham igjen som bookingsjef og musikkansvarlig for Quartfestivalen i 2006 – 2008. Han var ansatt som arrangementsleder på Samsen kulturhus i 2005 – 2007. I Bergen jobbet han som leder i BRAK (som på sett og vis tilsvarer vårt Sørf), og han har drevet sitt eget arrangementsselskap «Imperiet» og bidratt til mangfold i kulturlivet både her og der.  

Hva er dine arbeidsoppgaver?

– Fagområdet mitt er musikk og festivaler. Jeg har også et omfattende ansvar for å behandle søknader og tildele tilskudd til kulturformål. I tillegg representerer jeg kulturdirektøren i ulike samarbeidsprosjekter med andre, som Universitetet i Agder blant annet.

Hvilke prosjekter jobber du med?

– Jeg er deltaker i en prosjektgruppe som jobber for å etablere et nytt studium innenfor produsent og prosjektledelse ved UiA. Så er jeg engasjert i et arbeid for å få flere EU-midler til festivaler her i byen. Jeg har dessuten igangsatt arbeidet med å booke artister til kulturprogrammet i Tall Ships Races, den store folkefesten i slutten av juli 2015. Så er det behandlingsinnspurten av søknader om tilskudd til kulturformål. Disse skal behandles av kulturstyret.

Hvorfor søkte du jobb på kulturkontoret?

– Jeg var nysgjerrig. Jeg har jo lenge jobbet «på andre siden av bordet», gjerne i ganske små arbeidsfellesskap. Jeg var på jakt etter et større fellesskap, og muligheten til å være med på å påvirke utviklingen innen kulturfeltet fristet jo. Jeg tror dessuten at jeg har noe å bidra med.

Hva gjør jobben din meningsfull?

– Muligheten til å påvirke, være med på å utvikle Kristiansand som kulturby. I så måte er det flott å jobbe her i det nye Rådhuset: det er mye lettere å samarbeide med andre kolleger, på tvers av faginndelingene. Vi er jo mange her som har samme mål. Det er inspirerende.

Hva er det beste med jobben din?

– Jeg synes det er fint å ha stor fleksibilitet, at jeg kan påvirke min egen arbeidsdag. Å kunne jobbe tett med de kulturmiljøene jeg har ansvar for, er flott. Det å jobbe som kulturrådgiver gir meg på en måte det store overblikket, jeg ser lettere de store linjene innenfor kulturpolitikken. Det er det beste med jobben.

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 18.02.2015 11:27
Sist endret: 30.03.2015 13:09

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?