Gå til hovedinnhold

Møt IT-prosjektlederen

– Det er vanskelig å finne tilsvarende store organisasjoner i regionen der man får muligheten til å jobbe med utfordrende prosjekter, sier prosjektleder i IT-tjenesten i Kristiansand kommune, Roger Nodeland.

Roger Nodeland

Roger Nodeland har bevisst hatt flere jobber innen privat sektor for å tilegne seg en bred organisasjonskompetanse, som han drar nytte av i Kristiansand kommune.Han har en bachelorgrad i kommunikasjon fra Universitetet i Agder og ett års fordypning i medieformidling og kommunikasjon fra Aalborg Universitet. Han har jobbet 17 år i privat sektor som rådgiver og prosjektleder innen kommunikasjon og IKT. De tre siste av dem som prosjektleder og IT-ansvarlig i Agder Energi Nett.

Hva er dine arbeidsoppgaver?

– Jeg jobber med prosjektledelse og generell rådgivning. Blant annet jobber jeg med prosjekter som handler om samhandling og samordnet kommunikasjon.

Hvilke prosjekter jobber du med?

– For tiden jobber jeg mye med innføring av noe som kalles SharePoint. Det er et informasjonssystem som gjør det enklere for ansatte å samhandle mellom sektorene og enhetene. både når det gjelder dokumenter, arbeidsprosesser og prosjekter.

Jeg jobber også med et ID-prosjekt der vi forsøker å finne gode løsninger på hvordan vi effektivt kan håndtere informasjon om ansatte fra de tiltrer til de fratrer sine stillinger. Med rundt 6500 ansatte er dette en krevende prosess, som krever mye jobbing med prosessutvikling og prosessmodellering. Man må beskrive nøye hva som skjer ved ansettelse, blant annet gjennom registreringsskjemaer. Kongstanken er å utvikle et system som tar hånd om ny informasjon og automatisk videresender og oppdaterer denne informasjonen til andre plattformer.

Et annet prosjekt jeg er involvert i for tiden er E-helse og velferdsteknologi. Det dreier seg om å utvikle teknologiske løsninger som gjør at eldre og pleietrengende kan bo lenger hjemme. Et eksempel er at man kan utstyre demente med dørsensor som melder fra dersom den pleietrengende beveger seg ut på natten.

Hvorfor søkte du jobb i Kristiansand kommune?

– Fordi det er en stor og spennende organisasjon med mange muligheter. Jeg har bevisst hatt flere jobber innen privat sektor for å tilegne meg en bred organisasjonskompetanse, som jeg drar nytte av nå.

Hva gjør jobben din meningsfull?

– At jeg produserer noe som er samfunnsnyttig. Jeg er med på å levere digitale tjenester til kommunens ansatte og borgere, og håper at jeg bidrar til å gjøre kommunen enda mer effektiv.

Hva er det beste med jobben?

– Mangfoldet på arbeidsplassen og at jeg i stor grad kan påvirke mine egne arbeidsoppgaver.

Forfatter: Cecilie Hovde
Publisert: 18.02.2015 12:27
Sist endret: 30.03.2015 13:01

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?