Gå til hovedinnhold

Møt fagarbeideren i Byggservice

Helge Johansen er fagarbeider i Byggservice, Kristiansand Eiendom. Han er utdannet rørlegger, men jobben gir utfordringer også på andre fagområder. Johansen har tidligere jobbet i Nordsjøen og industrien, som sveiser, sjåfør og rørlegger. De siste 17 årene har han vært ansatt i Kristiansand kommune.

Hva er dine arbeidsoppgaver?

Fagarbeider Helge Johansen– Det er veldig mye forskjellig. Skifte pumper på varmeanlegg, reparere toaletter og servanter ... det er mange forskjellige vedlikeholds- og reparasjonsoppgaver å gjøre på skolene, barnehagene, helse- og sosialsentrene og administrasjonsbyggene i kommunen.

Hvilke prosjekter jobber du med?

– Akkurat nå har vi installert mange nye radiatorer i sløydsalen på Oddemarka skole. Dette er radiatorer som tidligere ble brukt på Fagerholt skole. Gjenbruk er vi veldig opptatt av på avdelingen. I den grad det lar seg gjøre, foretrekker vi det. Så er det på gang et prosjekt med ny sirkulasjonspumpe på varmeanlegget på Krossen skole, blant annet.

Hvorfor søkte du jobb i Kristiansand kommune?

– I mine forrige jobber i industrien fikk jeg ødelagt knærne. Så tok jeg vaktmesterutdanning. Jeg hospiterte, gratis, ved Krossen skole en periode for å finne ut om dette var noe jeg virkelig ville. Og det var det jo! Da vaktmesteren der slutta, fikk jeg tilbud om å overta den jobben. Sånn begynte det, og jeg søkte jo faktisk ikke, humrer han.

Hva gjør jobben din meningsfull?

– Vel, jeg har mye ansvar, og styrer arbeidsdagen mye selv. Det betyr mye. Og det er jo svært meningsfullt å ha gode kolleger.

Hva er det beste med jobben?

– Jeg jobber i en avdeling hvor vi prøver å ligge litt foran, være litt i forkant av utviklingen. Det å være med på forandringer ... alt dette er med på å skape en trivelig arbeidsplass. Mange av mine kolleger i de private bedriftene blir positivt overrasket når de ser og forstår hvordan vi jobber her. I kommunen er vi minst like oppdaterte og faglig på høyden som i det private. Jeg er stolt av å jobbe i Kristiansand kommune, avslutter Helge Johansen.

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 26.09.2016 10:32
Sist endret: 26.09.2016 10:36

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?