Gå til hovedinnhold

Møt barnehagepedagogen

– Barn er så genuine i alt de foretar seg. Jeg elsker å jobbe med barn, sier pedagogisk leder i Roligheden barnehage, Mazyar Golshani.

Mazyar Golshani

I barnehagen jobber jeg med barn både individuelt og i grupper, sier pedagogisk leder Mazyar Golshani.Etter videregående begynte han på dataingeniørstudiet, men fant fort ut at det ikke var det han ville. Han ønsket å jobbe med mennesker, og ble inspirert av en bekjent til å bli førskolelærer

Hva er dine arbeidsoppgaver?

– Min stilling er delt i to. Jeg jobber 40 prosent med administrative oppgaver som blant annet innebærer å holde styr på vikarene og barnehagens hjemmesider. Resten av tiden jobber jeg som pedagog i avdelingen der jeg har ansvar for 18 barn i alderen 4-5 år.

Hvilke prosjekter jobber du med?

– Vi jobber blant annet med språkutvikling, matematikk, medvirkning og likestilling. Når det gjelder medvirkning bruker vi tid på å observere og lytte til barna for å finne ut av hva de interesserer seg for. Deretter bruker vi dette i lek og læring. Er de interessert i troll, så forteller vi eventyr om dette, går på leting etter en bro ute i skogen og diskuterer hvordan troll kan se ut. Jeg er veldig glad i å sitte og filosofere med barna.

Vi har også vært med i et likestillingsprosjekt som heter Fritt Valg, der gutter fra ungdomsskolen får tilbud om å få erfaring med barnehagearbeid hos oss. Sammen med en annen mannlig pedagog besøker jeg skoler for å fortelle om hvordan det er å jobbe i barnehage. Prosjektet er et veldig populært tilbud, og forhåpentligvis klarer vi å rekruttere flere menn til førskolelærerutdanningen.

Hvorfor falt valget på førskolelærer?

– Det var nøye gjennomtenkt. Først og fremst visste jeg at jeg ville jobbe med barn. At valget falt på førskolelærer skyldes at jeg opplever at man i barnehager har en større frihet til å utføre det pedagogiske arbeidet enn i andre institusjoner for barn. Her får jeg også muligheten til å jobbe med barn både individuelt og i grupper.

Hva gjør jobben din meningsfull?

– Hvis jeg kan videreføre gode verdier til et barn som igjen kan overføre disse videre, så tror jeg at man i det små kan endre mye i samfunnet rundt seg til det positive.

Hva er det beste med å være førskolelærer?

– At det aldri er to dager som er like. Det er variasjon og mye liv. Det gjør jobben min langt mer interessant. Jeg synes også det er veldig fint å få så direkte tilbakemeldinger. Hvis barna er misfornøyde sier de klart ifra, og jeg kan ta det til etterretning.

Forfatter: Cecilie Hovde
Publisert: 18.02.2015 12:24
Sist endret: 13.03.2019 13:20

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?