Gå til hovedinnhold

Møt arrangementskoordinatoren

Tore Løvland er arrangementskoordinator i Kristiansand kommune. Den tidligere Startspilleren briljerer ikke lenger på gressmatta, men som arrangementskoordinator opererer han nå på flere andre arenaer. Løvland har alltid jobbet innen sport og masseidrett, enten med etablering av ballbinger og kunstgressbaner, eller i administrasjonen for PlussbankCup, nå SørCup, den suksessrike fotballcupen han var med på å starte i 2008.

Hva er dine arbeidsoppgaver?

Arrangementskoordinator Tore Løvland– Å tilrettelegge for alle som ønsker å arrangere noe i vår by. I stedet for at arrangørene må løpe fra kontor til kontor, så blir jeg kontaktleddet i kommunen og koordinerer internt mot alle sektorer. Det innebærer blant annet at jeg skriver leiekontrakter for alle utearealer i kommunen: Odderøya, Ravnedalen, Tresse, Bystranda og så videre, samt for idrettshaller som leies ut til ikke-idrettslig aktivitet som messer og konserter. I tillegg forvalter jeg utleie av Markensgate og Nedre og Øvre Torv.

Å være arrangør av interne og eksterne arrangementer, for eksempel sommerfest for interne sektorer eller St. Hansfesten på Tangen hører til «mitt bord».

Og så er jeg teamleder for Team Arrangement, som blant annet har oppgavene bevilling, Kulturnatta og 17. mai sekretær.

Hvilke prosjekter jobber du med?

– Det er stadig nye prosjekter og henvendelser. Min arbeidsdag blir aldri kjedelig. I det siste har jeg vært prosjektleder for sommerens kongebesøk, både folkefesten og hagefesten, prosjektleder for Idrettsgalla Sør og ansvarlig for alt av kulturinnslag, idrettskonkurranser og aktiviteter for mannskapet under Tall Ships Races i 2015.

Hvorfor søkte du jobben?

– Da jeg var markedsansvarlig i PlussbankCup, så fikk jeg besøk av en representant fra kommunen som hadde en spørreundersøkelse blant de største arrangørene om hva vi som arrangører savnet mest hos kommunen. Svaret var, ikke bare fra oss i PlussbankCup men fra de aller fleste arrangørene, behovet for å ha ett kontaktpunkt å forholde seg til i kommunen. Da stillingen ble utlyst, var jeg aldri i tvil om å søke, og det var fantastisk da jeg fikk telefon om at jeg var innstilt som nummer en i konkurranse med over 60 andre.

Hva gjør jobben din meningsfull?

– Når jeg går i et nytt møte med mennesker som ønsker å arrangere noe i byen vår, så har jeg alltid et utgangspunkt om å si ja. Det er fantastisk å følge et arrangement fra den spede starten til at det faktisk blir gjennomført. Klarer vi å gjøre arbeidet enklere for de som skal arrangere, så har vi lykkes med vår jobb. Vi skal ikke gjennomføre arrangementet, men vi skal sørge for at veien fram blir så enkel som mulig.

Men det gir også en stor tilfredsstillelse å lykkes med egne arrangementer. Jeg jobber med både store og små arrangementer, både interne og eksterne, og kongebesøket var ett av disse. Da Kong Harald og Dronning Sonja gikk i sjaluppen presis etter den kjøreplanen vi hadde jobbet intenst med i måneder, var en fantastisk følelse.

Samarbeidet internt i organisasjonen gir meg også masse. Jeg er så heldig å få samarbeide med de fleste sektorer i kommunen, og jeg treffer daglig mange fantastiske kolleger som gjør dagen meningsfull og lærerik.

Det å få brukt kompetansen og ressursene til mine kollegaer i Team Arrangement hører også med til det som gjør jobben meningsfull.

Hva er det beste med jobben din?

– Her tror jeg at jeg må si gleden av å bidra til at ting skjer i byen vår. Kristiansand myldrer av arrangementer året igjennom, og jeg tør påstå at kommunen er blitt en medspiller til arrangørene. Men vi håper selvfølgelig å trekke enda flere arrangementer til byen vår, både store og små.

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 22.09.2016 09:17
Sist endret: 22.09.2016 09:22

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?