Gå til hovedinnhold

– Her får jeg muligheten til å jobbe internasjonalt

Lukas Georg Wedemeyer (26) er en av rundt 35 nyutdannede som har fått traineestillinger gjennom Trainee Sør. Han har vært utplassert i både Kompetansefondet og Sørlandets Europakontor i Brüssel. Siste utplassering hadde han i By- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune. Her jobber han nå fast som internasjonal rådgiver.

Lærer mye om forskjellige fagfelt

Lukas Georg Wedemeyer trivdes godt som trainee i Kristiansand kommune og fikk fast jobb etter endt trainee-periode. Foto: Svein Tybakken.Etter bare noen uker i Kristiansand kommune har han allerede fått være med på flere prosjekter.

– Jeg har jobbet mye med prosjektet Medi@tic, som forsøker å fremme den audiovisuelle næringen ved å tilrettelegge for et tettere samarbeid mellom forskning, utdanning og næring. Dette er et EU-prosjekt der vi samarbeider med åtte regioner fra ti land, forklarer Wedemeyer.

Sammen med to kolleger har han hatt ansvar for å organisere workshop i Kristiansand for alle samarbeidspartnerne, deriblant fra regioner i Latvia og Italia.

– Neste møte finner sted i Genova i Italia der hovedfokuset vil være på internasjonaliseringstiltak. Alle regioner vil presentere sine ideer og delta i diskusjonen, forklarer traineen.

Andre prosjekter han jobber med er et solcelleprosjekt initiert av Teknova og et samarbeidsprosjekt med Austin i USA om tiltak for å fremme byen som en kulturell merkevare.

Fra Tyskland via Oslo til Sørlandet

Lukas Georg Wedemeyer er fra Tyskland, men hadde et halvt års utveksling til Universitetet i Oslo i 2010. Han likte Norge så godt at han bestemte seg for å bli. Men hvorfor Trainee Sør?

– Jeg har lenge interessert meg for energiproblematikken og deriblant sjøkabelen mellom Norge og Tyskland. Da jeg ble ferdig med studiene mine var Agder Energi deleier av kabelen, og jeg ble derfor interessert i selskapet. Jeg leste at de var med i Trainee Sør, og synes dette programmet virket veldig spennende. Det gir i løpet av 18 måneder muligheten til å jobbe i tre forskjellige offentlige og private virksomheter. Et slikt tilbud finnes ikke i Tyskland.

Selv om det ikke ble traineeplass hos Agder Energi, er han veldig fornøyd med sine utplasseringer.

– Jeg har lært mye innenfor forskjellige fagfelt. Jeg har også lært meg både å gjøre meg forstått og forstå mennesker med ulike yrkesbakgrunner, og har blant annet jobbet med økonomer, musikere og samfunnsvitere, sier den ambisiøse statsviteren.

Fremtidig karrierevalg

– Kunne du tenkt deg å jobbe i Kristiansand kommune i fremtiden?

– JA!  I Kristiansand kommune får jeg brukt mine erfaringer fra både Kompetansefondet og Sørlandets Europakontor i Brüssel. Her jobber jeg med mange ulike fagfelt og får samtidig muligheten til å jobbe internasjonalt. Jeg er også omgitt av engasjerte kolleger som bryr seg om det de driver med. Så her kunne jeg definitivt tenkt meg å jobbe, avslutter Lukas Georg Wedemeyer.

Intervjuet ble gjort da Lukas Georg Wedemeyer fremdeles var trainee. I dag jobber han som internasjonal rådgiver i Kristiansand kommune.

 

Forfatter: Cecilie Hovde
Publisert: 30.03.2015 10:34
Sist endret: 30.03.2015 11:11

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?